Hirdetés

Durva hibát vétett a magyar gyógyszerész, kórházba került egy négyéves kisfiú

Nap Híre portré Nap Híre

Túladagolták a gyermek gyógyszerét.

Gyógyszeradagolási hiba miatt szállítottak kórházba egy négyéves ír kisfiút, ugyanis egy gyógyszerész az orvos által előírt antibiotikum-adag tízszeresét adta oda a gyermek édesanyjának. A négyéves gyermeket egy éjszakára kórházban tartották, ezt követően azonban hazaengedték. Szerencsére nem okozott maradandó károkat a szervezetében a túladagolás.

A kisfiú édesanyja az eset után pert indított a gyógyszertár ellen. Később az Ír Gyógyszerészeti Társaság is vizsgálatot indított az ügyben. És kiderült, hogy a túladagolás egy magyar származású gyógyszerész hibája miatt történt, miután nem írta rá a készítményre az adagolási szabályokat és nem figyelmeztette szóban sem az édesanyát, hogy az általa kiadott antibiotikum a tízszerese az előírt adagnak - írja az Index.

Az ügyben eljáró jogász szerint a magyar gyógyszerész szakmaiatlanságáról tett tanúbizonyságot és hibázott amikor, nem írta rá a gyógyszerre az adagolási szabályokat. A gyógyszerész elismerte a hibát és elnézést kért az érintettektől. Végül a gyógyszertársaság úgy döntött, hogy a magyar gyógyszerészt nem tiltják el a gyógyszerészi tevékenységtől.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés