Hirdetés

Megtörtént a csoda: ezzel a gyógyszerrel kigyógyítottak a rákból egy agydaganatos kisfiút

Nap Híre portré Nap Híre

A 13 éves kisfiú agyában agytörzsi daganat volt, ami az orvostudomány eddigi álláspontja szerint abszolút gyógyíthatatlan. Azonban megtörtént a csoda, miután a gyermeken teszteltek egy új gyógyszert.

A kisfiúnak mindössze 9-12 hónapot jósoltak az orvosok, ugyanis a daganat olyan helyen helyezkedett el, melyet műteni sem lehetett - írja az Éva magazin. A portál szerint Lucasnál hatéves korában diagnosztizálták az agresszív daganattípust, ami nem operálható, a sugárkezelés pedig csak lassítani tudja a betegség folyamatát. 

A gyermek szülei úgy döntöttek, hogy Franciaországban próbálják meggyógyíttatni a gyermeket, így ők jelentkeztek elsőként abba a klinikai vizsgálatba, mely során egy újfajta gyógyszert próbáltak ki. Az fiú szervezete pedig olyan jól reagált a kezelésre, a daganat teljesen eltűnt.  Az orvosa, Jacques Grill úgy véli, hogy ez a módszer reményt adhat abban, hogy más beteg gyermekek is meggyógyuljanak. Így most azt kutatják, hogy milyen mechanizmusok hatására gyógyulhatott meg Lucas.

A vizsgálatban másik 10 gyermek is részt vett, az ő esetükben egyelőre még nem tűnt el teljesen a tumor, ám esetükben a túlélési esély sokkal magasabb volt, mint Lucas esetében. Így a továbbiakban Lucas testében bekövetkezett változásokat vizsgálják.

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy a WHO figyelmeztetett, hogy beavatkozásra van szükség a rákos megbetegedések nagy száma miatt. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés