Hirdetés

Gusztustalan részletek: a pedofilmosdató K. Endre nem hagyja békén az egykori áldozatokat

Nap Híre portré Nap Híre

A pedofilmosdató bicskei igazgatóhelyettesnek adott elnöki kegyelem botrányának érintettjei közül Novák Katalin és Varga Judit nagy nehezen, de vállalták a felelősséget a történtekért. Balog Zoltán megvárta, míg Bayer Zsolt szólítja fel a távozásra a magyar reformátusok éléről. De előtte még imádkozott egyet a Kossuth Rádióban. 

Aztán két héttel a botrány kirobbanása után a miniszterelnök végre megtörte a csendet és elmondta a véleményét a hatalmas felháborodást keltő kegyelmi ügyről, valamint Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról.

Végül a parlament honlapjáról Varga Judit neve eltűnt, mintha ott se lett volna

K. Endre azonban nem adja fel. A kegyelmi ügy főszereplője hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát, ez derül ki az RTL riportjából. Azt a fiút, akinek a vallomása néhány évvel ezelőtt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekotthon volt igazgatóhelyettese börtönbe kerüljön. 

K. Endre először két hete kereste fel, hatezer forintot és egy doboz cigit adott neki és édesanyjának, be is vásárolt nekik. A fiú akkor belement, hogy videóra mondja, amit K. Endre kért tőle. Három felvétel is készült, amelyek a volt igazgatóhelyettes ártatlanságáról szóltak. Aztán néhány nappal később ismét találkoztak, akkor K. Endre az ügyvédjére hivatkozva arról beszélt, lehet, hogy szükség lenne egy új videóra is. Ezt a találkozót az RTL stábja rejtett kamerával rögzítette.

„Néhány héttel ezelőtt egyszer csak anyukám mondta, hogy K. Endre keres telefonon, mert találkozni szeretne velem” – mesélte a most 21 éves fiú, aki épp a hajléktalanszállón élő édesanyjánál volt látogatóban.

Azonnal találkozni akart vele, és a fiú csodálkozott is, mert mint kiderült, K. Endre a szálló elől hívta. A találkozó rövid volt: K. Endre azt szerette volna, ha a fiú felmond néhány rövid szöveget a telefonjára, amik azt igazolják, hogy a volt igazgatóhelyettest ártatlanul ítélték börtönbüntetésre. 

Lementem hozzá, találkoztunk, vett nekünk enni, anyukámnak cigit, adott hatezer forintot, pénzt, segített, beszélgettünk, csináltam neki két videót az ártatlanságára  – mesélte a fiú a Házon kívülnek, hozzátéve, hogy mivel szerfüggő, akkor is tudatmódosító szerek hatása alatt volt.

Lementem hozzá, találkoztunk, vett nekünk enni, anyukámnak cigit, adott hatezer forintot, pénzt, segített, beszélgettünk, csináltam neki két videót az ártatlanságára  – mesélte a fiú a Házon kívülnek, hozzátéve, hogy mivel szerfüggő, akkor is tudatmódosító szerek hatása alatt volt.

A fiú 5 évesen került a Bicskei Gyermekotthonba. Apja alkoholista volt, édesanyja pedig a terhessége alatt is intravénásan lőtte magát drogokkal, heroinnal és speeddel. A gyermekotthon lett az igazi otthona, ahol a testvéreként szeretett unokatestvére volt az egyetlen igazi családtagja. Az igazgató, mint mondta, kimondottan szerette, és sok időt fordított rá. A fiú úgy emlékszik vissza, hogy 13 éves volt, amikor V. János először zaklatta, és ez később rendszeressé vált.

A fiút még 2016-ban az igazgató azzal fenyegette, hogy nem jöhet vissza az otthonának tekintett Bicskére, ha nem ír új vallomást. A fiú elmondása szerint azon a találkozón ott volt K. Endre is, és mivel az igazgatónak el kellett mennie a templomba, az ügy elrendezését a helyettesére bízta. Ott helyben el is készült az új, hamis vallomás az igazgató ártatlansága érdekében, a büntetőeljárás azonban kiderítette, hogy a fiút kényszerítették a hazugságra, ez vezetett ahhoz, hogy K. Endrét 3 év 4 hónap börtönre ítéljék. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés