Hirdetés

Kész, vége: Varga Juditot eltüntették, mintha ott se lett volna

Nap Híre portré Nap Híre

A pedofilmosdató bicskei igazgatóhelyettesnek adott elnöki kegyelem botrányának érintettjei közül Novák Katalin és Varga Judit nagy nehezen, de vállalták a felelősséget a történtekért. Balog Zoltán megvárta, míg Bayer Zsolt szólítja fel a távozásra a magyar reformátusok éléről. De előtte még imádkozott egyet a Kossuth Rádióban. 

A Blikk most arról ír: Varga lemondott képviselői mandátumáról is. Varga a korábban már nyilvánosságra hozott döntéséről pénteken értesítette az országgyűlés elnökét, Kövér Lászlót – írta a Telex egy, általuk megszerzett dokumentumra hivatkozva. Azt írták: Varga mandátuma a lemondó nyilatkozat benyújtásával megszűnt, így képviselői tiszteletdíjat sem kap tovább. 

Mint ismert, Varga azt követően távozott a közéletből, miután kiderült, hogy – még igazságügyi miniszterként – ő ellenjegyezte azt a kegyelmi kérvényt, amellyel K. Endrének, a bicskei nevelőotthon pedofil igazgatója bűntársának adott kegyelmet az azóta szintén lemondásra kényszerült Novák Katalin köztársasági elnök. Varga a múlt szombaton, Novák lemondását követően, azt írta:

Az elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalom. Visszavonulok a közélettől, lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról és az EP-lista vezetéséről is.

Azt egyelőre nem tudni, ki kapja meg Varga képviselői mandátumát, erre a Fidesz-frakció nem válaszolt. Annyi biztos: a volt tárcavezetőt pénteken a parlamenti névsorból is törölték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés