Hirdetés

Ennél egyértelműbben nem lehet Balog Zoltán tudtára adni, hogy takarodjon

Nap Híre portré Nap Híre

Bayer Zsolt egészen durván beleszállt Balog Zoltán püspökbe.

A Telex arról írt, hogy Hurth Gergely után Bayer Zsolt sem kímélte a kegyelmi botrányban érintett Balog Zoltán református püspököt. Mint írták, a Fidesz első számú publicistájának kiállása nagy jelentősségjel bír, mivel Novák Katalin lemondása előtt fél nappal ő volt az, aki nyilvánosan magyarázatot követelt a köztársasági elnöktől.

"Huth Geri megírta – s mindenkinek meg kell értenie. Aki nem érti, vagy nem akarja megérteni: mehet"

- írta Bayer, aki később Balog keddi nyilatkozatából is idézett, ami így szól: "A Magyarországi Református Egyház legfőbb törvényhozó testülete, a zsinat lelkészi elnökeként, az Elnökségi Tanács nevében mára összehívtam egyházunk összes esperesét és egyházmegyei főgondnokát, hogy a személyemet és egyházunkat ért támadásokat megbeszéljük és azokra választ adjunk... (...) Az esemény egy véleménynyilvánító titkos szavazással ért véget, melyen a jelenlevők 86 százaléka bizalmáról biztosított". Ezt a következő gondolattal kommentálta a publicista:

"Ezt értjük. Az a nagy kérdés, vajon hogyan szavazott a Jóisten…"

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, a nagy felháborodást kiváltó kegyelmi ügyben Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház vezetőjének a neve is felmerült. Novák Katalin államfő és Varga Judit a botrány hatására lemondott a tisztségéről, majd kedden Balog egy meghallgatáson adott magyarázatot az ügyben való érintettségéről. A titkos szavazáson végül bizalmat szavaztak Balognak, akit a hírek szerint a zsinat 86 százaléka támogatta, így marad a pozíciójában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés