Hirdetés

Tökéletes időzítés: Balog Zoltán mondta el a reggeli imát a Kossuth Rádióban

Nap Híre portré Nap Híre

Bár Balogot most már minden politikai oldalról összetűz éri, ennek ellenére mégis ő mondta el a reggeli imádságot a Kossuth Rádió adásában csütörtökön.

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, a nagy felháborodást kiváltó kegyelmi ügyben Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház vezetőjének a neve is felmerült. Novák Katalin államfő és Varga Judit a botrány hatására lemondott a tisztségéről, majd kedden Balog egy meghallgatáson adott magyarázatot az ügyben való érintettségéről. A titkos szavazáson végül bizalmat szavaztak Balognak, akit a hírek szerint a zsinat 86 százaléka támogatta, így marad a pozíciójában.

A Telex most arról ír, hogy Balog Zoltán mondta el a csütörtök reggeli imádságot a Kossuth Rádió adásában. A lap szerint azért is érdekes ez, ugyanis a hazai református egyházat vezető Balogot most már minden politikai oldalról össztűz éri, hogy mondjon le a kegyelmi ügyben játszott szerepe miatt. A lap kereste az MTVA-t, ugyanis megszerették volna tudni, hogy miért éppen Balogra esett a választás, hogy mikor vettél fel az adást, illetve hogy nem érzik-e ellentmondásosnak a szerepeltetését. Idáig nem érkezett válasz a kérdéseikre. 

Balog imádsága így hangzott: 

"Hűséges Istenünk, ne engedd elhalni bennünk a vágyat, a reménységet a te békédre, királyságodra, országodra, mely ugyan nincs rajta a világ térképén, mégis valóságosabb hely lehet az életünknek, mint némely közigazgatási egység, utca vagy házszám. Ne engedd kihunyni bennünk a bizonyosságot, hogy te újjáteremted az embert, hogy te elküldöd hozzánk újra és újra Jézus Krisztust, akinek arcán felismerhetjük saját arcunk eredeti vonásait, akiben megláthatjuk magunkat, megláthatjuk életünket úgy, ahogyan te látod. Köszönjük, hogy várhatunk országodra, mely eljön, királyi uralmadra, mely gátat szab a gonosz munkájának. Köszönjük, hogy várhatunk az új emberre, várhatunk saját megújult életünkre, melyet te nekünk készítettél. Köszönjük, hogy eljön, megérkezhet az a szeretet, mely nem haszonelvűen tekint a másikra, az a békesség, mely a tőled kapott bizonyosságból születik, az a remény, mely nem saját terveink és céljaink beteljesülését várja, hanem az újjáteremtett életet, a jó teremtésre hasonlító világot, az újjászületett embert bennünk és a másikban. Köszönjük, hogy láthatjuk szereteted jeleit már itt és most a hozzád forduló életekben, a minket megvilágosító szavakban, melyek tőled jönnek, és az erőben és az örömben, melyeket tőled kapunk, melyek erőssé, széppé tehetik az életünket. Ámen.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés