Hirdetés

Nincs menekvés, Görögország bevezette a hatnapos munkahetet

Virág Sára portré Virág Sára

Görögország hivatalosan is kötelezővé tette a hatnapos munkahetet bizonyos iparágakban a gazdasági fellendülés érdekében. 

A szabályozás július elsejével lépett életbe, és lehetővé teszi a munkavállaók számára, hogy hetente ne negyven, hanem negyvennyolc órát dolgozzanak. Ez azonban nem vonatkozik mindenkire, csak azokra az iparágakra, ahol egyébként is 0-24-ben szolgálatban vannak az emberek, illetve akinek megéri a negyven százalékos túlórapénz – írja a BBC. A görög kormány azonban igencsak szembegy az Európa más részein, illetve az Egyesült Államokban egyre elterjedtebb, négynapos munkahéttel. 

Az ERTNews görög közszolgálati műsorszolgáltató szerint a hatnapos munkahét remélhetőleg segít csökkenteni az adócsalás mértékét. A turizmust és az élemiszeripart nem érinti az új szabályozás. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök szerint a szabályozás egyértelműen munkavállalóbarát, emellett pedig a gazdaság fellendítése érdekében is sokat tehet. Ezzel pedig fel tudnának zárkózni Európa többi részéhez – tette hozzá. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés