Hirdetés

Elképesztő: a Google bemutatta az új összecsukható telefonját - VIDEÓ

Garai Kitti portré Garai Kitti

A termékbemutató előtt leleplezte a Google az első összehajtható okostelefonjának kinézetét.

A Twitteren és a YouTube-on közzétett videóban a vállalat egy függőleges zsanérral ellátott Pixel telefont mutatott meg, amely kinyitva olyan, mintha egy tablet jelenne meg előttünk. 

A vállalat jövő héten tartja éves fejlesztői konferenciáját a kaliforniai Mountain View-i székhelyén, ahol a hírek szerint bemutatja a Pixel 7a telefont, a legújabb Android operációs rendszert és az AI-alapú Bard chatbot fejlesztését is.

Bár a vállalat nem fedte fel a Pixel Fold specifikációit, az viszont egyre gyakoribbá válik, hogy a vállalatok saját eseményeiket megelőzően mutatják be a termékeket, hogy izgalmat keltsenek és elvárásokat támasszanak egy olyan időszakban, amikor nehéz meglepni a nézőket valami váratlan dologgal.

Az összecsukható telefonok piaca viszonylag kicsi; a Samsung uralja a kategóriát, amelyet mások, köztük a Motorola/Lenovo, az Oppo és a Huawei követnek. Az ABI Research szerint az összehajtható és hajlékony kijelzők 2021-ben az okostelefonok piacának körülbelül 0,7%-át tették ki, 2022-ben pedig alig 2%-ot.

A CNN szerint a magas árak is korlátozták a fogyasztói elfogadottságot. A Pixel Fold például a pletykák szerint 1700 dollárról (közel 600 ezer forint) indul.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés