Hirdetés

Valami nagyon furcsa dolog történik a YouTube-bal, megszólalt a Google

Nap Híre portré Nap Híre

Az elmúlt időszakban többször is arra panaszkodtak a felhasználók, hogy a Firefox böngészőben lassabban tölt be a YouTube, mint a Chrome-ban. A Google most reagált.

Érdekes felfedezést tett egy felhasználó, aki letesztelte, hogy a YouTube milyen gyorsan tölt különböző böngészőkben. A felhasználó arra jutott, hogy a Mozilla Firefoxban jóval lassabban tölt be minden. Egyesek szerint szándékosan lassítja a Youtube-ot a Google, mivel hamar kiderült, hogy a user-agentet a Chrome-éra állítva a lassulás nem érhető tetten.

A fenti teszt is bizonyítja tehát, hogy a Firefox esetében valóban lassabban tölt be a Youtube, ami akár egy hiba is lehet. A user-agent átállítása viszont bizonyítja, hogy nem a böngészővel van a gond - írja a leet.hu. A portál megjegyezte azt is, hogy a 9to5google szerint egy másik felhasználó a YouTube.com-on talált egy olyan kódot, ami egy „timeout” funkciót mutat, ami arra kényszeríti a felhasználókat, hogy öt másodpercet várjanak, mielőtt az oldal betöltődik. Egyesek azonban úgy vélik, hogy ez összefüggésben lehet a reklámblokkolók visszaszorításával. A kód nem kifejezetten a Firefoxra utal.

A Google közben nemrég reagált a felvetésre. "Annak érdekében, hogy világszerte támogassuk az alkotók sokszínű ökoszisztémáját, és lehetővé tegyük, hogy milliárdok férhessenek hozzá kedvenc tartalmaikhoz a YouTube-on, arra ösztönözzük a reklámblokkolókkal rendelkező nézőket, hogy engedélyezzék a hirdetéseket a YouTube-on, vagy próbálják ki a YouTube Premiumot a reklámmentes élményért. Azok a felhasználók, akiknél a reklámblokkolók telepítve vannak, az általuk használt böngészőtől függetlenül nem optimális megtekintést tapasztalhatnak” – írták.

Kiderült, hogy a tesztelő valóban reklámblokkolót használt. Ha tehát azt tapasztalod, hogy a YouTube.com lassan töltődik be Firefoxon, akkor érdemes lehet megnézni, hogy be van-e kapcsolva az adblocker. Talán megoldja a problémát.

A naphire.hu arról is beszámolt, hogy hamarosan hatalmas változás jön a YouTube-on: hamarosan elérhetővé fognak tenni egy olyan gombot, aminek segítségével céltalanul lehet válogatni a videók között, mintha éppen a Tiktokot pörgetné az ember. Az új gomb neve "play something", azaz játssz valamit. A pletykák szerint a tesztelés már folyamatban van.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés