Hirdetés

Döbbenetes részletek Sean "Diddy" Combs letartóztatásáról

Virág Sára portré Virág Sára

Hétfőn késő este letartóztatták Sean Diddy Combsot New Yorkban, miután egy szövetségi esküdtszék vádat emelt ellene. 

A zenészt, akit nők ellen elkövetett erőszakkal vádolnak, hétfőn késő este tartóztatták le New Yorkban. Az ügyészek nem részletezték a Diddy ellen felhozott vádakat, de az Egyesült Államok manhattani ügyésze, Damian Williams nyilatkozatában megerősítette, a férfi szövetségi ügynökök őrizetében van. "Reggel valószínűleg feloldjuk a vádiratot érintő blokkot és akkor több információval szolgálhatunk" – tette hozzá. Combsot egy manhattani szálloda halljában tartóztatták le – ezt egy névtelenséget kérő személy nyilatkozta az AP News-nak, mert hivatalosan nem kaptak engedélyt arra, hogy bármilyen tájékoztatást adjanak a sajtónak. Ügyvédje, Marc Agnifilo elmondta, hogy Combs együttműködött a nyomozásban, és a múlt héten New Yorkba költözött a vádemelésre várva. 

"Csalódottak vagyunk amiatt, hogy az Egyesült Államok ügyészsége ilyen igazságtalan ítéletet hozott az ügyfelem ellen" – tette hozzá, mondván, hogy Diddy egy igazi zenei ikon és egy szerető családapa is. "Egy tökéletlen ember, de nem bűnöző" – szögezte le. Az 58 éves Combs ellen indított szövetségi nyomozásra akkor derült fény, amikor a hatóságok március 25-én házkutatást tartottak Combs Los Angeles-i és Miami villáiban. 

Combs, vagy másnéven Puff Daddy jelentősen kivette a részét az 1990-es évek "keleti part-nyugati part" csatározásaiból, mint az 1997-ben meggyilkolt Notorious B.I.G. partnere és producere. (A keleti part és a nyugati part közötti konfliktus volt messze a leghíresebb hiphop rivalizálás, mert a híre az Egyesült Államok határain is túljutott. Kezdetben csak a szövegekben szólogattak be egymásnak a rapperek, később azonban odáig fajult a dolog, hogy Tupac-ot és B.I.G.-t is lelőtték az utcán – a szerk.) Ahogy telt az idő azonban, mára sok akkori résztvevőnek jelentősen felpuhult az imázsa a gengszterből a hollywood-i üzletemberré, így Combsé is. 

Novemberben jelentek meg az első repedések a zenész imidzsén, amikor korábbi pártfogoltja és barátnője, az R&B énekes Cassie beperelte szexuális zaklatásért. Cassie olyan történetekkel állt elő, hogy gyakorlatilag folyamatos a szexmunkások jelenléte a zenész környezetében, közülük pedig többeket szexuális aktusra is kényszerítettek. A novemberi perben Cassie éveken át tartó bántalmazásról, erőszakról és verésről számolt be, emellett azzal is vádolta a férfit, hogy több alkalommal is szexre kényszerítette. 

Később egy kamerafelvétel is előkerült a férfiról, amelyen egy szálloda folyosóján rángatta, cibálta és rugdosta a nőt. Ezután Diddy először ismerte el nyilvánosan a vádakat, és egy videót is közzétett, amelyen bocsánatot kért a tettéért. "Undorodom magamtól és attól, amit tettem" – fogalmazott akkor. Nem sokkal később többen is előálltak hasonló vádakkal, egy nő például azt állította, hogy Diddy nagyjából két évtizeddel ezelőtt, 17 éves korában megerőszakolta.  Adria English, egy volt felnőttfilmes színésznő azt állítja, hogy 2004 és 2009 között Sean "Diddy" Combsnak dolgozott, a férfi ellen pedig szexkereskedelem és szexuális zaklatás miatt indított eljárást. A férfi és az ügyvédei minden vádat tagadtak. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés