Hirdetés

Harminc éve bűvöli el a nézőket Kovács Attila: most elárulta a sikerének a titkát

Nap Híre portré Nap Híre

Kovács Attila, a népszerű Géniusz kvízműsor korábbi győztese immár közel harminc éve kápráztatja el a nézőket rendkívüli tudásával és humorával. A civilben reumatológus főorvosként dolgozó kvízmester az Indexnek adott interjújában mesélt a vetélkedők iránti szenvedélyéről, az elképesztő győzelmi szériájáról, valamint a sikerének titkáról is.

A Gundel-Takács Gábor nevével fémjelzett, ATV-n futó Géniusz is, amelynek immáron a negyedik évada startol el hétfő este a csatornán. Kovács Attila, a népszerű Géniusz kvízműsor korábbi győztese immár közel harminc éve kápráztatja el a nézőket rendkívüli tudásával és humorával. Arra a kérdésre, hogy mi a sikerének titka, így felelt:

"A Géniusz és a Géniuszok Géniusza megnyeréséhez nyilván szerencse és némi tudás is kellett, na meg persze egy kis taktika. Mindig elmondom, hogy szerencse is kell hozzá, hiszen az, hogy a lehetséges több ezer vagy tízezer kérdésből mit kap az ember, meglehetősen nagy lutri, arról nem is beszélve, hogy a válaszadásra csupán másodpercei vannak az embernek. Emellett mindenkinek vannak kedvesebb témakörei, és persze olyanok is, amiket nem szívesen kapna meg. Ez a szép a kvízjátékokban, hogy itt aztán tényleg mindent tudni kell".

"Nem kérkedésből, de Magyarországon a legtöbb kvízműsorban én játszottam, és én is nyertem. Az egész még 1996-ban kezdődött a Mindent vagy Semmit című vetélkedővel, amellyel együtt a mai napig már 53 különböző párviadalom volt, és ezekből kereken ötvenet meg is nyertem. A három nem nyertes műsor közül a Ki marad a végén? című vetélkedőben, amelyet Rózsa György vezetett, egy akkor még számomra nehéz kérdésnél kiestem, egy másik alkalommal pedig egy kecskeméti úriember, Kémeri György vert meg. Ő a mai napig az egyetlen kvízjátékos Magyarországon, aki gombnyomkodásos párbajban le tudott győzni" – folytatta a civilben orvosként dolgozó férfi. 

„Nagyon sok kvízkönyvet olvasok, azzal a meggyőződéssel, vagy inkább reménnyel, hogy hátha a tisztelt televíziós szerkesztők is olvastak kvízkérdéseket, és azokat mentik át a műsorba. A Géniuszban például rengeteg új kérdéssel találkoztam, amelyekre a választ tényleg a memóriám különböző mély rekeszeiből kellett előásnom. Nekem is vannak persze olyan témakörök, amik nem az erősségeim. Ilyen például a könnyűzene és a sport világa, amiknek sokkal jobban utána kellett néznem. Itt ráadásul nem könyvekből, hanem szisztematikusan úgy próbáltam készülni, hogy milyen kérdés merülhet fel – legyen szó az olimpiai bajnokok neveiről és évszámokról, vagy éppen egyes zenekarok tagjairól és dalairól” – folytatta. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés