Hirdetés

Erre a frissítésre már nagyon sokan vártak: már Wi-Fi nélkül is lehet SMS-t küldeni az iPhone-okkal

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Apple egy olyan frissítést adott ki 12 iPhone modelljére, amelyre már nagyon régóta vártak a felhasználók: mostantól akár Wi-Fi nélkül is lehet üzeneteket küldeni egy másik iPhone-tulajdonosnak, azonban ehhez néhány egyszerű ellenőrzésen át kell esni.

Őrültségnek hangzik, de ez a valóság: Az iOS 18-ban már elérhetőek a műholdas üzenetek - írja a Sun. Az Apple már néhány éve kínálja a műholdon keresztüli vészhelyzeti SOS-t - a mostani frissítés pedig ennek a funkciónak a továbbfejlesztése.

A Műholdas vészhelyzeti SOS-üzenetekkel egy fölöttünk elhaladó műholdhoz csatlakozhattál, hogy kapcsolatba lépj a segélyszolgálatokkal. Mostantól az Apple lehetővé teszi, hogy ugyanezzel a rendszerrel szöveges üzeneteket küldhessünk a barátainknak és családtagjainknak. Ez akkor lép működésbe, amikor SMS-t próbálsz küldeni úgy, hogy nincs mobilinternet vagy Wi-Fi a közelben. 

"A műholdas üzenetek automatikusan arra ösztönöznek, hogy csatlakozz a legközelebbi műholdhoz, így küldhetsz és fogadhatsz szöveges üzeneteket, emojikat és Tapbackeket iMessage-en és SMS-ben” – magyarázta az Apple, hozzátéve, hogy az iMessage segítségével műholdon keresztül küldött szövegek végponttól végpontig titkosítva vannak. 

Az Apple hozzátette: "az üzenetek csoportoknak való küldése és a fényképek vagy videók megosztása nem támogatott a műholdon keresztül, és a karakterek száma korlátozott lehet."

A használathoz először a következőket kell tennie:

  • Az iMessage bekapcsolása a Beállításokban.
  • Győződjön meg róla, hogy olyan valakivel próbál beszélgetni, aki nemrég frissítette iOS rendszerét, és szerepel a névjegyei között.
  • Győződjön meg róla, hogy nemrégiben (az elmúlt egy hónapban vagy annál régebben) küldött vagy kapott iMessage üzenetet egy csevegésben azzal a személlyel, akinek műholdon keresztül próbál üzenetet küldeni.
  • A Beállítások > Alkalmazások > Üzenetek menüpontban be kell kapcsolni a Szöveges üzenetként küldés funkciót is.

Ezután egyszerűen lépj be az iPhone-odon az Üzenetek menüpontba. Ha nincs térerő vagy Wi-Fi, automatikusan felkérést kapsz az "Üzenetek műholdon keresztül" funkció használatára. Ezután csak kövesd az utasításokat. Ehhez kint kell lenni, azonban ha például fák alatt tartózkodunk, nem biztos, hogy tudunk csatlakozni a műholdhoz. Ha viszont minden körülmény adott, akkor egyszerűen csak be kell írni az üzenetet és a küldés gombra kattintani. Az üzenet elküldése azonban akár néhány percig is tarthat. Az a személy, aki megkapja az SMS-t, látni fogja, hogy műholdon keresztül érkezett az üzenet. 

Nem mindenki használhatja a műholdas üzeneteket

Hivatkozás másolása

Annak, hogy műholdon keresztül tudjunk üzenni, az első feltétele az, hogy az iOS 18 szoftverfrissítés fusson a telefonon. Sajnos akinek iPhone 14-nél régebbi telefonja van, nem örülhet, ugyanis az annál régebbi készülékeken nem lesz elérhető ez a funkció. 

A műholdas üzenetek egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában érhetőek el. Az Emergency SOS műholdon keresztül azonban már elérhető az Egyesült Királyságban - így valószínűnek tűnik, hogy a britek is megkapják az Üzenetek műholdon keresztül szolgáltatást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés