Hirdetés

Dráma a visszatérő Géniuszban: veterán kvízlegenda nyerte az első párbajt

Nap Híre portré Nap Híre

Az ATV népszerű kvízműsora, a Géniusz hétfőn tért vissza a negyedik évaddal. Az első összecsapás Karácsony Attila és Szolnoky Kornél között zajlott.

Az izgalmas párbaj öt fordulón át tartott, amelynek végén Karácsony 3-2-es arányban diadalmaskodott, ezzel megszerezve a győzelmet és továbbjutási lehetőséget. Kornél ezzel búcsúzott a műsortól, míg Karácsony új kihívóval, Tóth Zsuzsával mérkőzik meg. A tegnapi adásban ebből a párbajból egyetlen játszma ment le, ezt 10-7-re Attila nyerte. Ma kettejük parbaja folytatódik a második játszmával – írja az ATV

Karácsony Attila, a 54 éves budapesti informatikai rendszerszervező, nem idegen a kvízjátékok világában. Programtervező matematikus végzettségével és lenyűgöző tudásával már több televíziós vetélkedőn is sikeresen szerepelt. 1992-ben a Van benne valami műsorban értékes tárgynyereményekkel gazdagodott, és a ’90-es években a Mindent, vagy semmit! játék során is nagy értékű nyereményeket vihetett haza. 

2005-ben a Legyen Ön is milliomos! vetélkedőben hárommillió forintot nyert, ezzel bizonyítva kivételes kvíztudását.

Attila a tudományok iránti szenvedélyét az ELTE Természettudományi Karán kamatoztatta, ahol programtervező matematikusként végzett. Egyetemi tanulmányai során különös figyelmet fordított a véletlen sorozatok elemzésére, ami a szakdolgozatának is a központi témája volt. Azóta is lelkesedéssel dolgozik ezen a területen, és olyan számítógépes programokat készített, amelyekkel megjósolható, hogy egy pénzérme feldobásakor hamarabb jön-e ki a fej vagy az írás.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés