Hirdetés

Megszólalt Gálvölgyi János veje - fontos dologra derült fény

Nap Híre portré Nap Híre

Gálvölgyi János veje egy véleménycikkben írta le a történteket.

Ahogy azt a Nap Híre is megírta, szerdán kórházba került Gálvölgyi János, miután légzési nehézségekkel küzdött otthonában. Végül azonban nem mentőautó vitte az egészségügyi intézménybe, hanem két lánya. A kórházban egyből intenzív osztályra került, majd lélegeztetőgépre helyezték.

Lapunk beszámolt arról is, hogy az eset komoly felháborodást váltott ki, az Országos Mentőszolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy miért nem ment a színészhez. Eközben a Demokratikus Koalíció (DK) a mentőszolgálat vezetőjének menesztését követeli. Nemrég az esettel kapcsolatba megszólalt Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is, aki közölte, elvégezték a belső vizsgálatot és azt állapították meg, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító szerda délelőtt, amikor a segélyhívást fogadta.

Ráadásul nemcsak a mentőszolgálat, hanem a rendőrség is nyomozást indított az ügyben, amiről ide kattintva olvashatnak részletesebben. Sőt kiderült az is, hogy Pintér Sándor belügyminiszter elrendelte a segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését

Mindezek után Gálvölgyi János veje, Kövesdi Péter a 24.hu oldalon publikált egy írást, amiben leírta az egész történetről a véleményét. Ebben feltette a kérdést, "csoda-e, hogy rácsapják a telefont a türelmetlen hozzátartozóra?".

Pedig voltaképpen semmi különös nem történt: egy ember rosszul lett, a család mentőt hívott, a mentők pedig nem jöttek. Nem jöttek, mert nincs elég bevethető rohamkocsijuk. Kevesen vannak.  Alulfizetettek. B****kodik velük a kormány. Egy rendőr a főnökük. Össze-vissza dobálják őket az országban. Ettől frusztráltak és ingerlékenyek… szóval pont olyanok, mint bárki más ezen a szűk 93 ezer négyzetkilométeren

- fogalmazott az újságíró, aki azt is hozzátette, hogy a család egyik barátja, akit csak K.-ként idézett azt mondta nekik, hogy a mentősöknek azt kellett volna mondaniuk, hogy Gálvölgyi eszméletlen és megkezdték az újraélesztését. Majd kiemelte, onnan is nézhetjük a dolgot, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, márpedig a mentősök nagyon is sokat dolgoznak, ahogy például "a pedagógusok, a gyári munkások, a festők, a kőfaragók és a balett-táncosok".

Majd azzal folytatta, hogy "csakhogy ők életekkel dolgoznak: a mi életünkkel. A tiétekkel. Mindenkiével, aki nem keres percenként háromszázezret, és nincs elég pénze, hogy saját mentőautója legyen, amelyik éjjel-nappal rendelkezésére áll".

Elvárható volna, hogy ezt tisztességesen, nyugodt körülmények között, megfelelő fizetésért tegyék. Akkor talán nem raknák rá a telefont a mentőt háromnegyed órája váró, kétségbeesett lányra, időben indítanák a kocsit a fulladozó, félrebeszélő beteghez, szóval úgy működnének, ahogy működniük kellene

- hangsúlyozta a Kossuth-díjas művész veje.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés