Hirdetés

Rendkívüli: Gálvölgyi János ügyében már a belügyminiszter is vizsgálatot rendelt el

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Gálvölgyi Jánost még szerdán szállították kórházba, ahol azóta is intenzív osztályon kezelik.

Ahogy azt a Nap Híre is megírta, szerdán kórházba került Gálvölgyi János, miután légzési nehézségekkel küzdött otthonában. Végül azonban nem mentőautó vitte az egészségügyi intézménybe, hanem két lánya. A kórházban egyből intenzív osztályra került, majd lélegeztetőgépre helyezték.

Lapunk beszámolt arról is, hogy az eset komoly felháborodást váltott ki, az Országos Mentőszolgálat pedig vizsgálatot indított az ügyben, hogy miért nem ment a színészhez. Eközben a Demokratikus Koalíció (DK) a mentőszolgálat vezetőjének menesztését követeli. Nemrég az esettel kapcsolatba megszólalt Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is, aki közölte, elvégezték a belső vizsgálatot és azt állapították meg, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító szerda délelőtt, amikor a segélyhívást fogadta.

Ráadásul nemcsak a mentőszolgálat, hanem a rendőrség is nyomozást indított az ügyben, amiről ide kattintva olvashatnak részletesebben. Most a Népszava legfrissebb információinak hála kiderült, hogy

Pintér Sándor belügyminiszter elrendelte a segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését. 

Ezzel kapcsolatban a lapnak Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófönöke beszélt, aki kiemelte, hogy Pintér Sándor belügyminiszter is vizsgálatot fog indítani a mentőszolgálattal kapcsolatban. A tárcavezető arra szólította fel a minisztérium belső ellenőrzési osztályát, hogy visszamenőleg is nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és mondják meg, hogy szükséges-e a dolgozókat tovább képezni. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés