Hirdetés

Gálvölgyi János megrendítő vallomása: "nagyon megrágta az élet" Benedek Miklóst

Nap Híre portré Nap Híre

Gálvölgyi János azt mondta, hogy Benedek Miklós keserű ember volt, noha többre vitte az édesapjánál.

Gálvölgyi János
Gálvölgyi János ATV

A 77 évesen elhunyt Benedek Miklósra emlékezett Gálvölgyi János és Rónai Egon az ATV Egyenes beszéd című műsorában stúdiójában kedd este.

Miklós hősiesen harcolt azért, hogy ott ülhessenek hárman a padon - mondta el Gálvölgyi János az ATV Egyenes Beszéd című műsorában felidézve, hogy Benedek Miklós a Hárman a padon című darabban tért vissza tavaly egy hosszú kényszerpihenő után az ő és Egri Márta társaságában. Első alkalommal pedig a Madách Színházban a Napsugár fiúk hozta össze Benedek Miklóst és Gálvölgyit a színpadon.

Benedek Tiborról, Miklós édesapjáról Gálvölgyi azt mondta, hogy keserű ember volt, és a fiában is mindig benne volt egyfajta keserűség - annak ellenére, hogy sikeres volt és többre is vitte az édesapjánál. Rónai Egon műsorvezető megemlítette, hogy Benedek Tibor öngyilkos lett, amikor Miklós fia 15-16 éves lehetett, majd pedig a színésznek a fiát is el kellett temetnie, az olimpiai bajnok vízilabdázó Benedek Tibort. Mindkét esemény sorscsapásként kísérte el Benedek Miklóst.

“Miklóst nagyon megrágta az élet” - mondta Gálvölgyi hozzátéve, hogy annak ellenére, hogy a barátja Kossuth-díjat kapott és a nemzet színésze is lett - amelyekre egyébként nagyon vágyott - , ezek mégsem kárpótolták a színészt az átélt sorscsapásokért. Kiemelte, hogy színészként a saját tragédiáit mindig a színházon kívül hagyta Benedek Miklós.

Arról is beszélt Gálvölgyi, hogy kollégájával karácsonykor beszélt utoljára, aki akkor még jó hangulatban volt, éppen hazatért a kórházból, és azt tervezték, hogy januárban újra “együtt ülnek a padon”. Elmondta, hogy arra a bizonyos padra már senki sem fog ülni harmadikként ő és Egri Márta mellé.

Darvas Ivánt idézte Gálvölgyi: addig él egy színész, amíg él az a néző, aki még emlékszik rá - szerinte mindenkiben más marad meg Benedek Miklósból. Számára a barátsága, és “egy borzasztó nagy hiányérzet” marad meg.

“Miklós szenvedélyesen szerette a színházat, a kabarét” - sorolta Gálvölgyi. A covid alatt napi kapcsolatban voltak, ugyanazt olvasták, és azt mondja, egyre kevesebb kollégája van, akivel tud beszélgetni. “Most már dobálhatom a neveket, nincs, aki elkapja” - tette hozzá.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel legújabb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés