Hirdetés

Furcsa fény tűnt fel Magyarország felett, egy rakéta okozhatta

Nap Híre portré Nap Híre

Több kamera is megörökítette a misztikus jelenséget, de kiderült, nem ufóról van szó.

Szokatlan fényjelenséget láthattak azok a szemlélődők, akik szombaton, este hét óra után a nyugati égboltot fürkészték. Egy fokozatosan növekvő, fényes, kerek felhőt lehetett megfigyelni, amely szétterült, majd elhalványult a sötét égbolton - írja az Időkép. Nem csak nálunk lehetett látni, több fotó készült róla Olaszországban, sőt Portugáliában is.

Fotó: Időkép

A jelenség kialakulása mögött a francia védelmi erők által végrehajtott sikeres rakétrakilövés állhat, melyről X (korábban Twitter) platformjukon is beszámoltak.

Hasonló rakétakilövésből adódó fényjelenséget láthattunk 2017 karácsonyán is, amikor egy medúzaszerű, fényes felhő terült szét a keleti égbolton.

A fényes felhő az éjszakai világítófelhőkhöz hasonlóan jön létre, csak ebben az esetben mesterséges úton. A fellőtt rakétából kiáramló gázok hoznak létre jégkristályokat a légkör felső rétegeiben. Ezeket a nagy magasságban (100–150 kilométer) lévő jégkristályokat világítja meg a Nap, ezért látjuk őket ragyogó felhőként a Föld felszínéről nézve.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés