Hirdetés

Őrjöngenek a Netflix nézői, tele van reklámmal az előfizetésük

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Netflix-rajongók dühöngenek, miután a treaming-óriás elkezdte a felhasználókat a hirdetésalapú előfizetésre átterelni. A népszerű platform pedig már tavaly figyelmeztette a felhasználókat, hogy az alapcsomagja el fog tűnni. 

Eddig a Basic-csomag volt a legolcsóbb opció hirdetések nélkül, ami mindössze 7,99 fontba került az Egyesült Királyságban. Az alapcsomag kivezetése azonban egyre közelebb van, és nemcsak az Egyesült Királyságban élő felhasználókat érinti, hanem az Egyesült Államokban élő felhasználókat is.

A Netflix már megszüntette ezt az opciót az új előfizetők számára, ám a meglévő felhasználók tulajdonosai továbbra is élhettek az alapcsomaggal - egészen mostanáig. A nézők ugyanis most kaptak egy e-mailt, amelyben arról tájékoztatják őket, hogy hamarosan teljesen átállnak a reklámalapú csomagra - írja a Sun

A hirdetésalapú csomag ugyan olcsóbb, de az érintett nézők nem örülnek annak, hogy reklámokat kell nézniük. Akik el akarják kerülni a reklámokat, azoknak a standard szintre kell frissíteniük, és felárat kell fizetniük.  "Ez valami vicc? Nincs szükségem a standard csomagra, és nem fizetek azért, hogy reklámokat nézzek" - akadt ki egy felhasználó az X-en. "Ez arra kényszerít bennünket, hogy elviseljük a reklámokat vagy évente 36 fonttal többet fizessünk ugyanazért a tartalomért. Értem, hogy új lehetőségeket adnak hozzá.. de a hűséges ügyfeleket büntetni a megszüntetéssel? Rossz lépés" - folytatta a panaszkodást.

Egy másik felhasználó azt írta: "drasztikusan megemelték az árat, miközben azt mondták, hogy az olcsóbb, reklámmal ellátott opciót kellene választanom. Nem fogom. Nem azért fizetek pénzt, hogy még mindig reklámokkal bombázzanak. De most már elég volt."

"Nem akarok reklámokat! És 10,99 font azok nélkül egy égbekiáltó rablás!" - írta egy harmadik felhasználó. A fiókokat jövő hónaptól váltják át.

A kanadai előfizetők is kaptak egy hasonló e-mailt, amelyben közlik velük, hogy manuálisan kell új csomagot választaniuk. A tájékoztatás szerint június 1-jéig kell választaniuk, különben a tagságuk atomatikusan megszűnik. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés