Hirdetés

Videó a Kőszegi-hegységben leesett több mint 10 centis hóról

Nap Híre portré Nap Híre

Mediterrán csapadékzóna érte el Magyarországot. Ennek egyik eredménye, hogy a Kőszegi-hegység téli mesevilággá változott. 

Az Időkép azt írta, hogy az országos csapadék a hegységben 500 méter környékén hóba váltott át, ami vastagon belepte a fákat és az utakat.

Azt itt a Naphire.hu-n is megírtuk, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében azt írta, szerdán is marad a borult idő, de a Tiszántúlon felszakadozhat a felhőzet, ott akár pár órás napsütés is lehet. Sokfelé várható eső, az Alpokalján és a Dunántúl magasabban fekvő részein pedig havas eső, hó is lehet, majd a csapadékzóna főleg délutántól fokozatosan gyengül és egyre kevesebb helyen esik majd. 

És hogy a karácsony fehér lesz-e? Nos, sokan felteszik maguknak a kérdést. Márton nap környékén meg is próbáltuk a jóslást. Íme!

    A Kőszegi-hegység

    Bővebben Bezárás

    A Kőszegi-hegység (németül Günser Gebirge vagy Günser Bergland, horvátul Kiseško gorje) az Alpokalja egyik kistája, harmadrészben Vas megye, kétharmad részben az ausztriai Burgenland (Őrvidék) területén. A Magyarországra eső, 58 km²-nyi területű, erősen tagolt, zárt középhegységi tömböt keletről és délről a Kőszeghegyalja fennsíkja, Ausztria területén délnyugatról a Felső-Őrség, északnyugatról a Borostyánkői-hegység, északról a Bucklige Welt és a Pulyai-medence határolja. Legmagasabb csúcsa a magyar–osztrák határon emelkedő 882 méteres Írott-kő, amely egyben a Dunántúl legmagasabb pontja - írja a Wikipedia.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés