Hirdetés

Fehér lesz a karácsony? Eldőlt, íme az előrejelzés

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Milyen idő lesz karácsonykor? Ezt a kérdést rengetegen felteszik maguknak, hát próbáljuk megválaszolni egy Márton-napi modell segítségével.

Úgy tűnik egyébként, hogy a kérdés eldőlt, íme az előrejelzés. "Ha pénteken, Márton napján a népi regula szerint a lúd jégre állt, akkor karácsonykor sárban botorkál” - mondta Németh Lajos az Indexnek. És mivel pénteken minden lesz fagyon kívül, így valószínűleg le is mondhatunk az ünnepi havazásról.

Van egyébként egy másik Márton-napi hiedelem is, amit nyilván mindenki ismer. Ez pedig persze hogy a sült libamell csontjával kapcsolatos. A feljegyzések szerint, ha fehér, akkor sok hó várható télen, ha sötét, pirosas, barnás, akkor sáros, enyhe télre számíthatunk. A sokévi trend alapján Németh Lajos szerint az idei tél sem lesz rendkívül hideg, inkább párás, enyhe idő lesz jellemző, figyelve az elmúlt karácsony és telek trendjét.

Mi lesz a karácsonyfán és alatta?

Hivatkozás másolása

De ha már a karácsonyról beszélgetünk, az esetlegesen hiányzó hó mellett azt is említsük meg, hogy bizonyos termékekből is hiány lehet a fa alatt. Pédául az Apple eszközeiből. Rossz hírünk van például azoknak, akik a legújabb iPhone-t vennék karácsonyra, ugyanis az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max teljesen eltűnhet a polcokról a munkaerőhiány miatt. 

Persze karácsonykor a fára is kell tenni valamit. Nos, úgy tűnik 2022-ben abban sem lesz köszönet. Ha a aszaloncukrok árait nézzük, akkor azt látjuk, hogy szinte aranyárban vesztegetik azokat

A nagyobb áruházláncokban és a kisebb boltokban a kimérős szaloncukrokat jóval olcsóbban szerezhetik be a magyarok, mint a márkás szaloncukrokat. Hozzátették azt is, hogy a paleo és a vegán termékek ára a legbrutálisabb, de a márkás szaloncukrokért is több ezret elkérhetnek. 

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés