Hirdetés

Kegyetlen idő vár ránk: több centi hó eshet és esőből is kijut, kiadták a figyelmeztetést

Garai Kitti portré Garai Kitti

Két megyében is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az eső miatt. Az esernyő mellett szükség lesz sapkára, sálra is, ugyanis maximum 8 fok lesz csupán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében azt írta, szerdán is marad a borult idő, de a Tiszántúlon felszakadozhat a felhőzet, ott akár pár órás napsütés is lehet. Sokfelé várható eső, az Alpokalján és a Dunántúl magasabban fekvő részein pedig havas eső, hó is lehet, majd a csapadékzóna főleg délutántól fokozatosan gyengül és egyre kevesebb helyen esik majd. 

Több helyen megélénkül az északi, északkeleti, a Viharsarokban a déliesre forduló légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 3 és 8 fok között valószínű, de a délkeleti tájakon pár fokkal melegebb is lehet. Késő estére 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.

Az eső miatt a meteorológusok két megyére adtak ki figyelmeztetést szerdára. Mint írták: ma reggelig a nyugati megyékben akár 20 mm csapadék is eshet. 

A veszélyjelzés szerint az Alpokalján többfelé lehet havazás, a síkvidéken is átmenetileg kifehéredhet a táj. Emellett pedig a Bakonyban is számítani lehet hóra, így szerdán elsősorban a nap felében ott is van esély több cm-es hóréteg kialakulására. Ugyanakkor a csapadék intenzitásának napközbeni gyengülésével a halmazállapot egyre inkább visszaválthat folyékonyba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés