Hirdetés

Sokként érte a Mercedes csapatfőnökét Hamilton váratlan átigazolása

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, csütörtökön derült ki a bombahír, miszerint Lewis Hamilton brit pilóta 11 év után otthagyja a Mercedes csapatát és a jövő évtől a Ferrari színeiben folytatja a versenyzést a Formula-1-ben.

Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapat főnöke meglepődött, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a Ferrarihoz szerződött, a döntést a brit pilóta a hivatalos bejelentés előtti napon közölte vele. Hamilton csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy távozik a Mercedestől, és a jövő évtől a Ferrarinál versenyez. Egy nappal korábban Wolffal is beszélt az átigazolásról.

"Tudtuk, hogy a hosszabbítás egy vagy talán két évre szólna"

- mondta a csapatfőnök Hamilton szerződésével kapcsolatban, amelyet tavaly augusztusban írt alá, és szerepelt benne egy kivásárlási záradék is. Wolff hozzátette, azt is tudták a csapatnál, hogy legfeljebb 2025-ig marad majd a 39 éves sportoló, aki szerdán reggeli közben közölte a hírt Wolff oxfordi otthonában, döntését pedig azzal indokolta, hogy új kihívásra van szüksége.

"Nem tudtunk hosszabb időre elköteleződni, ő pedig élt a távozás lehetőségével" - hangsúlyozta Wolff, aki azt is megjegyezte, hogy nem próbálta lebeszélni Hamiltont az átigazolásról, csak a bejelentés időzítésére adott javaslatot, és ezt követően még egy órát kellemesen elbeszélgettek. "Teljes mértékben elfogadjuk, hogy a változó körülmények hatására meggondolhatja magát az ember" - írja az MTI.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés