Egy fogorvos felfedte az igazságot a szájhigiéniáról. Dr. Alex Foo szerint a fogak egészségének megőrzéséhez több kell, mint a napi kétszeri fogmosás és a fogselyem használata.
A díjnyertes fogorvos szerint a fogak pusztulásának megelőzése érdekében elengedhetetlen, hogy ebéd után szünetet tartsunk és ne használjuk a fogainkat. A déli étkezés utáni kétórás étkezési tilalom segíthet a fogak megerősítésében és a szuvasodás megelőzésében - adta hírül a New York Post.
- mondta Dr. Foo. A fogorvos elmagyarázta, hogy ebéd után a nyálunk pH-ja megugrik, "ami hatékonyabbá teszi a fogak védelmét azáltal, hogy segíti a zománc remineralizációját".
Dr. Foo szerint az ebéd közben elfogyasztott ételek befolyásolják a nyálunk minőségét a nap hátralévő részében, és az egészséges választás boldog szájat eredményez.
"Egy saláta vagy más egészséges étel elősegítheti a jobb szájhigiéniát" - jelentette ki a doki.
Dr. Foo tanácsát Whitney DiFoggio, regisztrált fogászati higiénikus is megerősítette, aki korábban a The Postnak elmondta, hogy azok, akik szeretnék megőrizni gyöngyházfehér fogaikat, kerüljék az erjeszthető szénhidrátokat az étkezések során - gondoljunk csak a fehér kenyérre, tésztára, chipsre, gabonapelyhekre és kekszekre.
"Az erjeszthető szénhidrátok azért olyan rosszak a fogaknak, mert cukorrá bomlanak, miközben rágjuk őket" - magyarázta, és alattomos cukroknak nevezte őket.
Megjegyzi, hogy ezek a bizonyos szénhidrátok savasabbá teszik a szájat, mivel a nyál túlórában dolgozik, hogy eltávolítsa a fogakról a gumiszerű ételmaradékot, ami "növeli a fogszuvasodás esélyét".
DiFoggio fenntartja, hogy az olyan ételek, amelyek "erősebb harapást és rágást igényelnek", például a ropogós zöldségek, mint a sárgarépa és a zeller, általában jobbak a fogak és az általános egészség szempontjából.
Eközben Dr. Foo is ajánlja a rágógumit, mondván, hogy "egy kis xilit használata ebéd után szintén segíthet serkenteni a jótékony nyáltermelést".
A xilit, a növényekben előforduló természetes édesítőszer, amelyet általában rágógumikban használnak, jótékonyabb cukormentes megoldásnak tekinthető, mint az aszpartámmal édesített rágók.
Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!
Kapcsolódó cikkek
- Sokkoló felfedezés: hatalmas veszélyben lehetnek a koronavíruson átesett emberek A Covid-19 a fertőzés után akár három évig is erős kockázata lehet a szívinfarktusnak és a stroke-nak - derül ki egy nagyszabású új tanulmányból.
- Megdőlt az elmélet: Nem fogunk 100, 120 vagy 150 évig élni, de ha igen, abban sem biztos hogy lesz köszönet Jay Olshansky gerontológus hozzászokott ahhoz, hogy az emberi élettartamról alkotott nézetei ellenérzéseket váltanak ki az emberekből. Évtizedekkel ezelőtt ő és szerzőtársai azt jósolták, hogy a gyermekek átlagosan csak 85 éves korukig fognak élni - mindössze 1-5%-uk érheti meg a 100. születésnapját.
- Riadót fújtak: nagy veszélyt jelentenek ezek az élelmiszerek az egészségünkre Az ultrafeldolgozott, csomagolt élelmiszerek egyre inkább terjednek, azonban a szakértők a lehetséges következményekre figyelmeztetnek, ugyanis komoly egészségügyi kockázattal járhat, ha folyamatosan ezeket az ételeket fogyasztjuk.
- Riadót fújt a Nébih: nagy veszélyben lehetnek a magyarok Primer aromás aminok kioldódása miatt lyukacsos szedőlapátot hívott vissza a forgalomból a HOUSEHOLD DEPO Kft. - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-nek küldött közleményében.