Hirdetés

Összetörtek a rajongók, végleg lehúzza a rolót a népszerű zenei fesztivál

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A 10 évvel ezelőtt indult zenei és művészeti fesztivál idén nyáron kerül utoljára megrendezésre.

Az Underneath the Stars 2014 óta kerül megrendezésre a Barnsley melletti Cawthorne falu egyik farmján. Az utolsó fesztivál augusztus 2-4. között kerül megrendezésre. A fesztiválon Kate Rusby népdalénekesnő, Bill Bailey komikus és a The Feeling együttes is fellép majd.

A Cawthorne-ban felnőtt Rusby mögött álló produkciós cég alapította a rendezvényt. A szervezők a fesztivál honlapján közzétett nyilatkozatukban úgy fogalmaztak, hogy 

"Nehéz szívvel jelentjük be, hogy az idei fesztivál egyelőre az utolsó lesz, és úgy döntöttünk, hogy szünetet tartunk a fesztiválozásban".

"De ne aggódjatok, minden a tervek szerint halad, hogy 2024-ben az eddigi legjobb fesztiválunk legyen, és méltó ünneplése legyen az elmúlt 10 évnek" - tették hozzá, amit a BBC idézett.

Az Underneath the Stars azért jött létre, hogy támogassa és platformot biztosítson mind a feltörekvő, mind a már befutott művészeknek.

"Visszatekintve büszkeség és öröm tölt el bennünket" - áll a közleményben. "A szerény kezdetektől kezdve a gyönyörű, egyre növekvő közönség üdvözléséig minden pillanat egy álom volt. Most különböző helyeken találjuk magunkat, mind személyesen, mind szakmailag".

Bár a fesztiválszíntérre való visszatérést nem zárták ki teljesen, a szervezők szerint az iparági környezet "kihívásokkal teli", és arra buzdították az embereket, hogy támogassák a független rendezvényeket.

A brit X-Fakttor egykori versenyzője, Lucy Spraggan is szerepel a fesztivál utolsó fellépőinek listáján.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés