Hirdetés

Micsoda gesztus: Önnek is üzent Ferenc pápa!

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A katolikus egyházfő a múlt héten látogatott Magyarországra, most pedig kedves üzenetet küldött.

A pápa a három nap alatt készült fotók tanúsága szerint élvezte magyarországi látogatását: pénteken mosolyogva lépett magyar földre, sőt, a neki szánt ajándék kenyeret azon nyomban meg is kóstolta. Találkozott többek között Orbán Viktorral és Novák Katalinnal - a köztársasági elnökkel még egy közös szelfit is készített. Vasárnap aztán a Kossuth téren misézett, ahol rengeteg ember fogadta szeretettel a Szentatyát. Látogatása során a hatóságok óvták minden lépését, a látogatás végén, a repülőgépen pedig újságírónak egy titkos misszióról beszélt.

Most a történelmi és vallási gyökerek, valamint a népek közötti hidak nemzetéről beszélt Ferenc pápa magyarországi látogatását idézve az általános audiencián a Szent Péter téren szerdán, ahol megköszönte a hatóságok, a helyi egyház és a magyar nép szeretetteljes fogadtatását - írja az MTI.

Ferenc pápa kijelentette, három nappal magyarországi látogatása után ki akarja fejezni háláját mindenkinek, aki részt vett az út megvalósításában és kísérte őt imájával is. A hatóságokat, a helyi egyházat és a "bátor és emlékezetben gazdag" magyar népet említette. Hangsúlyozta, budapesti tartózkodása során minden magyar szeretetét érezte.

Az út két központi jelképének a gyökereket és a hidakat nevezte. Azt mondta, zarándokként érkezett a magyar néphez, melynek történelmét, II. János Pál pápa 1996-os magyarországi látogatása első beszédének szavait idézve, szentek és hősök, alázatos és dolgos emberek határozták meg.

Kifejtette, a magyar nép szilárd keresztény gyökereit próbára tették, a magyarok hite tűzpróbát állt ki. A huszadik század ateista üldözésekről beszélt, a meggyilkolt vagy szabadságuktól megfosztott püspökökről, szerzetesekről, világiakról.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés