Hirdetés

Eljött a nap, amire rengeteg magyar várt

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A beszámolók szerint már most rengetegen vannak a Kossuth téren, ahol Ferenc pápa hamarosan szentmisét mutat be. Hatalmas a készültség, a térre csak sigorú biztonsági ellenőrzés után lehet belépni.

A pápát mindenhová kamerák kísérték: készült fotó arról, hogyan szelfizett Novák Katalinnal, de Orbán Viktor családjával is fotózkodott. Az egyházfő pénteken érkezett Budapestre

A pápai szentmise lesz Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának legnagyobb eseménye. A szentmisén mindenki részt vehet előzetes regisztrálás nélkül. Akik a 25 ezer ember befogadására képes téren nem kapnak helyet, a környező utcákban, kivetítőről nézve követhetik nyomon az eseményeket - írja az MTI.

A szervezők azt javasolják a résztvevőknek, hogy gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezzenek, tekintettel arra, hogy parkolni a környéken nem lehet. A térre tilos bevinni üvegtárgyakat, üvegkulacsot, fémpalackot, termoszt, szeszes italt, kerékpárt, rollert, távirányítható eszközöket.

Víz PET-palackban fél literig vihető be. Tilos a pirotechnikai eszközök, illetve bármilyen, a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak bevitele. Élő állat bevitele a jogszabályban meghatározott segítő és vakvezető kutyák kivételével szintén tilos.

A Kossuth téri szentmise után, magyarországi látogatása utolsó programjaként, az egyházfő a Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai és bionikai karán találkozik az egyetemi és kulturális élet képviselőivel. Az egyházfő és a vatikáni delegáció repülőgépe a hivatalos búcsúztatást követően, vasárnap késő délután indul vissza Budapestről Rómába.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés