Hirdetés

Felszívódott a föld színéről Robert Fico merénylője

Nap Híre portré Nap Híre

Gondoskodtak róla, hogy a közösségi oldala eltűnjön az internetről.

A Facebookot üzemeltető Meta arról tett bejelentést, hogy a Robert Fico ellen elkövetett merénylet napján törölte a támadó 71 éves lévai író profilját. Ezen felül a szlovák hatóságokat arról is tájékoztatta a techóriás, hogy együttműködik velük. A vállalaton túl ezt a szlovák médiafelügyelet is megerősítette - adta hírül az Infostart.

Matus Sutaj Estok szlovák belügyminiszter korábban úgy nyilatkozott, hogy kivizsgálják, voltak-e bűntársai az elkövetőnek, továbbá tagja volt-e olyan csoportnak, amelyben merénylet elkövetésére buzdították egymást a tagok. Hozzátette, szerinte valószínűleg voltak segítői Cintulának.

A 71 éves elkövető korábban egy bevásárlóközpontban dolgozott biztonsági őrként, íróként pedig három verseskötete jelent meg.

Ahogy arról írtunk: Szlovákia ismét átlépett egy olyan határt, amiről az állampolgárai sose gondolták volna, hogy lehetséges. 2018-ban Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolása sokkolta az országot, aki a munkájáért a saját és a menyasszonya, Martina Kusnírová életével fizetett. Hat évvel később, 2024. májusában pedig a miniszterelnök Robert Fico ellen kíséreltek meg merényletet elkövetni

A politikusra egy kihelyezett kormányülést követően lőttek rá, amikor épp kezet fogni készült valakivel. A sérülései rendkívül súlyosnak tűntek, mert Pozsony helyett a közeli Besztercebányára szállították, majd több mint három órán keresztül műtötték. A politikai paletta ellenzéki szereplői a merénylet után azonnal azt kezdték kommunikálni, hogy véget kell vetni a végzetes megosztottságnak. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés