Hirdetés

Mérgező alkohol gyilkolja az embereket Indiában, rengeteg a halott

Virág Sára portré Virág Sára

Legalább 34-en életüket vesztették már a dél-indiai Tamilnádu államban, miután mérgező alkoholt fogyasztottak. Az orvosok szerint még emelkedhet a halálos áldozatok száma. 

Az eset Kallakuruchi kerületében történt kedd este, miután többen is ittak a mérgezett italból. Legalább nyolcvan embert ápolnak jelenleg kórházban olyan mérgezéses tünetekkel, mint hasmenés, hányás és kiszáradás, de az orvosok szerint még a halálos áldozatok száma is nőhet. Eddig két embert tartóztattak le, de jelenleg is folyik egy szélesebb körű nyomozás. A hatóságok eddig gondatlanság vádjával felfüggesztettek egy rendőrtisztet, valamint a vámszolgálat tíz tagját, akik tiltott alkoholt csempésztek az államba – írja a BBC. Indiában évente több tucat ember halálát okozzák az utcai, illegális főzdékben kotyvasztott alkoholok. 

Ezekben a főzdékben gyakran kevernek metanolt az alkoholhoz. Ez a fagyállóként is ismert szer rettenetesen káros az egészségre; vakságot, májzsugorodást és halált is okozhat. Az említett Kallakuruchiban a vád szerint egy helyi árus segített terjeszteni az italt. Akik ittak az italból, hamar olyan tünetekre kezdtek panaszkodni, mint szédülés, fejfájás, hányás, hányinger, gyomorfájdalom és szemirritáció – ezután vitték őket kórházba. 

Tamilnádu miniszterelnöke, Udhayanidhi Stalin bejelentette: 1 millió rúpia kártérítést nyújt az elhunytak családjainak, a kórházban lévőknek pedig fejenként 50 ezer rúpiát. Az ellenzéki pártok élesen bírálták a kormányt, amiért nem tud gátat szabni a mérgező alkohol okozta tragikus haláleseteknek. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés