Hirdetés

Rendkívüli hír, megszólalt Fico merénylője: ezért próbálta megölni a szlovák miniszterelnököt

Nap Híre portré Nap Híre

Nem értett egyet a kormány politikájával, ezért lőhetett rá Robert Fico szlovák miniszterelnökre a 71 éves feltételezett elkövető, Juraj Cintula – derül ki egy, az X közösségi oldalra feltöltött felvételből, amelyen maga Cintula szerepel, szúrta ki az atv.hu

A naphire.hu is megírta, hogy szerda délután Robert Fico szlovák miniszterelnök egy kormányülést követő lövöldözésben megsérült Nyitrabányán. A miniszterelnököt életveszélyes állapotban helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba. Arról is beszámoltunk, hogy Fico túl van az életveszélyen

A merénylőt még a helyszínen elfogták a rendőrök, a magyar nyelvű szlovák sajtóban pedig egyre több információ és fotó jelent meg a férfi kilétéről. Ezek alapján egy idősödő, őszhajú, szakállas, vérző fejű férfit tartottak vissza a rendőrök. 

Bár a szlovák rendőrség egyelőre nem erősítette meg az őrizetbe vett férfi személyazonosságát, a merénylőről egybehangzóan azt állítják a szlovák sajtóorgánumok, hogy egy 71 éves, lévai illetőségű férfi, aki biztonsági őrként dolgozott, és így legálisan tartott fegyvert. A lövéseket leadó Cintuláról a Clash Report osztott meg egy felvételt az X-en, amelyben az elkövető elárulta, miért próbált meg végezni Ficóval. Cintula azt állítja, azért követte el a merényletet, „mert nem értett egyet a kormány politikájával”.

A merénylet feltételezett elkövetőjének fia azt mondta, hogy sokkolták a történtek, majd hozzátette, édesapja legálisan tartott fegyvert. Elmondta, fogalma sincs róla, hogy az apja mit tervezett, mi volt a támadás oka. Arra a kérdésre, hogy az apja gyűlölte-e Ficót, a merénylő fia azt felelte: „"Így mondanám, nem rá szavazott. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok." 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés