Hirdetés

Baj van, durvul a helyzet: a fegyverszüneti vonalat átlépve lövöldöztek az észak-koreai katonák

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyjából húsz észak-koreai katona átlépte a két Koreát elválasztó fegyverszüneti vonalat, de miután a dél-koreai hadsereg figyelmeztető lövéseket adott le, visszatértek a határ északi oldalára - jelentette a szöuli vezérkar kedden.

A katonák a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet (DMZ) területén húzódó katonai demarkációs vonalat (MDL) még vasárnap helyi idő szerint 12 óra 30 perckor lépték át - tette hozzá a vezérkar, kiemelve, hogy a figyelmeztető lövéseket követően a határsértők visszavonultak, a dél-koreai hadsereg pedig további szokatlan tevékenységet nem észlelt - írja az MTI. 

A határsértő katonák ismeretlen tevékenységet végeztek a DMZ területén, ugyanakkor figyelembe véve, hogy a figyelmeztető lövések és a dél-koreai hadsereg hangszóróiból szóló felszólítások után azonnal visszatértek az északi oldalra, feltételezhető, hogy nem volt szándékos a határátlépés - közölte a szöuli vezérkar.

Az 1950-től 1953-ig tartó koreai háború hivatalosan fegyverszüneti megállapodással és nem békeszerződéssel ért véget, így a két ország technikailag a mai napig hadban áll egymással.

Mindeközben dúl a léggömbcsata

Hivatkozás másolása

Mint ismert, a múlt hónapban Észak-Korea legalább 200 szemetet és ürüléket szállító léggömböt küldött a határ fölé, megtorlásul a délről küldött propagandalapokért. A hétvégén Észak-Korea folytatta a szomszédja elleni hulladékkampányát, és szeméttel teli léggömböket küldött át a határon. Erre reagálva Dél-Korea bejelentette, hogy hat év után először újraindítja az Észak-Korea elleni propagandaadásait.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés