Hirdetés

Mindent, tényleg mindent elveszíthet, ha erre a Facebook-hirdetésre kattint

Nap Híre portré Nap Híre

Ha rákattint a vonzó hirdetésre, azonnal ellopják a tárolt jelszavait és azonosítóit. 

Rendkívüli veszélyes kártevő terjed a Faceebookon, amelyet hamis álláshirdetések formájában terjesztenek a rosszindulató szereplők - írja az Infostart a 24.hu cikke nyomán. 

A hamis álláshirdetések vezetői, fiókmenedzseri pozícióra keresnek jelentkezőket a digitális reklámozás területén. A stockfotóval közölt hirdetésben megtalálható egy PDF-fájlra mutató hivatkozás, amely állítólag tartalmazza a munka részleteit. A link lekattintása azonban elindít egy Discord CDN-átirányítást, amely letölti a „pdf2.cpl” nevű fájlt a GitHub-tárhelyről.

Az Ov3r_Stealer számos alkalmazásból próbál adatokat ellopni, beleértve a kriptovaluta pénztárca alkalmazásokat, webböngészőket, böngészőbővítményeket, és társalgási alkalmazásokat, illetve számos rendszerappot. A rosszindulatú program 90 percenként összegyűjti a fertőzött számítógépen talált információkat, azokat pedig továbbítja egy Telegram botnak, amelyben az áldozat földrajzi helyzetét és az ellopott adatok összefoglalóját is megtalálják a csalók, akik így gyakorlatilag minden fontos adatot megszerezhetnek rólunk. 

Tényleg nagyon vigyázni kell

Hivatkozás másolása

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy a Marketplace-n egyre több durva csalás terjed, és arról is írtunk, hogy tényleg lehallgatják a Facebookon a magyarokat. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés