Hirdetés

Ezen az ársapkás fotón még ilyen gázolaj ár mellett is nevetni fog

Nap Híre portré Nap Híre

A kormány eltörölte a benzinre és a gázolajra alkalmazott árstopot, ami sok magyarnak fáj. De egy kis humorral minden elviselhetőbb, főleg, hogy közeledik a karácsony.

Nos, Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt sajtótájékoztatója után a legtöbb magyarnak lefagyott az arcáról a mosoly. Noha a szakértők elmondták, hogy az agy már találkozott a 699 forintos gázolaj árral és a 641 forintos benzinnel, tehát nem egyik napról a másikra emelte meg a kormény, gyakorlatilag mégis az történt, hogy egyik napról a másikra többet kell fizetni a kutakon.

Forrás: Facebook

Na, de nézzük az érem másik oldalát. Sok termékre maradt az ársapka, így a csirke farhátra, a tejre, a cukorra, a burgonyára és a friss tojásra is. Aki pedig mézeskalácsot szeretne sütni, úgy tűnik, annak is van ársapka. Igaz, hogy csak forma, de igazán 2022-es, trendi süteményt készíthet vele bárki karácsonyra. Mi a Facebookon találkoztunk a fotóval.

Egyébként az ársapka miatt is egyre nagyobb a baj a boltokban, ugyanis a legtöbb hatósági áras termék elfogyott a polcokról. Az agrárminiszter szerint Magyarországon az ársapkák a jövő év második feléig maradhatnak. 

"Ha van egy ársapkás termékből – kristálycukorból – ott a polcon, akkor ha valamikor egy kilót vettünk, akkor most kettőt veszünk mert biztos ami biztos, vagy vegyünk egy zsugorral, mert az nem romlik meg, jó lesz ott a spájzban majd eláll és akkor rögtön nem jut már a másik két szomszédnak” – mondta a miniszter, aki szerint azért is van hiány a hatósági áras termékekből, ugyanis az emberek bespájzolnak belőlük. 

A boltosok közben ráfizetésről beszélnek, a vásárlók pedig arról, hogy lassan nem találnak már ársapkás termékeket, vagy nagyon nehezen.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés