Hirdetés

Elárulta a miniszter, meddig maradhat az ársapka a boltokban

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egyre nagyobb a baj a boltokban, ugyanis a legtöbb hatósági áras termék elfogyott a polcokról. Az agrárminiszter szerint Magyarországon az ársapkák a jövő év második feléig maradhatnak.

Hiánycikk lett a cukor, a tej és az olaj is a magyar boltokban. Az RTL Híradónak nyilatkozó boltosok szerint szinte lehetetlen ársapkás termékekhez jutni, vagy ha igen, akkor csak sokkal drágábban, mint amennyiért árulhatják. "Nekünk így is elég nagy ráfizetés. Nemcsak a cukor, az összes többi ilyen termék” – mondja Nagy Krisztina üzletvezető.

A híradónak nyilatkozó vásárlók szerint nem könnyű a helyzet az ársapkás termékek tekintetében. "Most különösen rossz, hogy nincs például cukor, hiszen jönnek az ünnepek, az emberek szeretnének valamit sütni" - mondta egy asszony. 

Nagy István agrárminiszter elárulta, meddig maradhat még az árstop

Hivatkozás másolása

"Ha van egy ársapkás termékből – kristálycukorból – ott a polcon, akkor ha valamikor egy kilót vettünk, akkor most kettőt veszünk mert biztos ami biztos, vagy vegyünk egy zsugorral, mert az nem romlik meg, jó lesz ott a spájzban majd eláll és akkor rögtön nem jut már a másik két szomszédnak” – mondta a miniszter, aki szerint azért is van hiány a hatósági áras termékekből, ugyanis az emberek bespájzolnak belőlük. 

A miniszter úgy nyilatkozott, hogy az ársapkák valamikor a jövő év második feléig maradhatnak. 

Nagy István kifejtette azt is, hogy Magyarországon azért drágult meg ilyen mértékben az élelmiszer, mert korábban túl mélyről indult, túl olcsó volt. 

Mint azt a Naphíre korábban megírta, a legtöbb kisbolt bajba került az ársapka miatt, sok üzlet a csőd szélére került. A legtöbb tulajdonos úgy véli, a multik lenyomják az árakat és nehéz velük lépést tartaniuk. Sok boltban pedig egyáltalán nem is árulják az árstopos termékeket, ugyanis hatalmas veszteséggel jár ez a tulajdonosok számára. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés