Hirdetés

Váratlan fordulat Eszenyi Enikő legújabb hisztije ügyében

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Mint ismert, Eszenyi Enikő még február végén a Csodálatos vagy, Júlia! című előadás próbáján csúszott el, majd a kezére esett. A színészek éppen egy nyaralós jelenetet próbáltak, ahol a színésznő egy teniszütőt lóbált, és elesett. Ezt követően felkiáltott, hogy "eltört a kezem" és azt kérte, álljanak le.

Az előadás Eszenyi nagy visszatérése, bár ennek nem mindenki örül, ugyanis két éve még attól volt hangos a sajtó, hogy a kollégái által többféle abúzussal is megvádolt Eszenyi Enikő Kecskeméten rendezi a Cirkuszhercegnő című előadást. Akkor többen felszólaltak az ügyben, és nem tartották üdvözítőnek, hogy a Vígszínház egykori igazgatója egy év hallgatás után visszatér, mintha mi sem történt volna. Budapesten egészen mostanáig nem kapott szakmai lehetőséget.

Mint az Index megírta, ezek miatt nem is csoda, hogy nagy figyelmet kap a Játékszín ezen darabja. Ám úgy tűnik, hogy Eszenyi nem tanult a hibáiból, legalábbis erre utalt Verebes István Kadarkai Endre műsorában. Úgy fogalmazott, hogy 

Eszenyi a jelek szerint nem tanul. Egy ilyen tehetséges, fantasztikus képességű nő, aki rendezőnek is nagyszerű, arról azt hallom, hogy amikor a Játékszínben eltörte a csuklóját és hívták a mentőt, azt kiabálta, hogy hordágy. Erre mondták a mentők, hogy ha valaki eltöri a csuklóját, nem szoktak hordágyat hozni. Eszenyi viszont azt felelte, én egy nemzeti kincs vagyok.

A színház vezetője azt is megjegyezte a műsorban, hogy szerinte a színésznő "elszabadulásának" egyik felelőse a 2019-ben elhunyt Marton László. "Onnantól, amikor Eszenyi Enikőnek hagyta megrendezni az Antonius és Kleopátrát úgy, hogy ő maga játszotta Kleopátrát, amihez egyébként semmi köze nincs, és Kaszás Attila volt Antonius, akinek ehhez szintén semmi köze nem volt, nem volt megállás. Ott meg lett szédítve Enikő. Miért nem elég, ha valaki tehetséges, miért kell neki még hatalmat is gyakorolnia?" - tette fel a kérdést.

Később a Játékszín is reagált, Bánki Tamás igazgató megerősítette, hogy az idézett mondat elhangzott, ám viccből, a balul elsült próba okozta feszültséget oldandóan. Emellett megjegyezte azt is, hogy Verebes István nem volt a helyszínen, így értetlenül áll a nyilatkozatával szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés