Hirdetés

Erős Antónia nagyon kiakadt: "Nem tudom, hogy egy átlag család hogyan oldja ezt meg"

Nap Híre portré Nap Híre

Az RTL Híradójának műsorvezetője az iskolai felvételivel kapcsolatban mondta el a véleményét.

Erős Antónia ikrei idén már nyolcadik osztályosok, ami azt jelenti, hogy ők is most szombaton írják meg a központi felvételit, ami eldönti a jövőjüket. Az RTL műsorvezetője pedig a Reggeli című műsorban arról beszélt, hogy milyen nehéz a felkészülés erre a megmérettetésre a gyerekek és a családok számára is.

„Ez minden szempontból nagyon megterhelő és őszintén megmondom, én nem tudom elképzelni, hogy egy átlag család hogyan oldja ezt meg. Még akkor is, ha nagyon jók a tanárok, nagyon jó az iskola és mindent megtesznek azért, hogy felkészültek legyenek a gyerekek magára a felvételire. Hogy például pluszórák és plusz sok-sok-sok tízezer forint kiadása nélkül hogyan tudják azt megoldani, hogy ezt a típusú felvételi tesztet meg lehessen írni?

- fogalmazott Antónia, aki hozzátette, maga is megírt a múltban pár hasonló tesztet, ami további kérdéseket vetett fel benne. Hozzátette, az iskolákban nagyobb figyelmet kéne fordítani a vizsgákra való felkészülésre, ráadásul azt sem tartja fairnek, hogy egyetlen ilyen teszt dönt arról, hogy az adott gimnázium felveszi-e a diákot vagy sem - írja a 24.hu.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés