Hirdetés

Pokoli, ami a magyarok kedvenc üdülőhelyén történik

Nap Híre portré Nap Híre

Újabb erdőtüzek pusztítanak Görögországban, ezúttal az Égei-tenger keleti részén található Híosz és Kósz szigeteken. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök hétfőn a lakosság együttműködésének fontosságára figyelmeztetett a lángok megfékezése szempontjából.

Evakuálási parancsot adott ki a görög katasztrófavédelem hétfőn a Híosz szigetének nyugati részén fekvő Metohinál élők számára. A szakemberek arra szólították fel a lakókat, hogy biztonságuk érdekében menjenek át a közeli tengerpartra. A délebbre fekvő Kósz sziget középső részén húsz tűzoltó, egy helikopter és önkéntes tűzoltók próbálták megfékezni az újonnan kitört erdőtüzet - írja a 24.hu.

A szigeteken egy nappal azután csaptak fel a lángok, hogy sikerült eloltani az Athén határában pusztító, heves széllökések által táplált, két kiterjedt erdőtüzet. 

Az előrejelzések szerint az idei nyár különösen veszélyesnek ígérkezik.

A görög kormányfő hatékonynak nevezte a drónok megelőző használatát az erdőtüzekre való figyelmeztetés terén, továbbá méltatta a hatóságok és az önkéntes tűzoltók közötti együttműködést, amelynek köszönhetően alacsony szinten tudták tartani a tüzek okozta károkat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés