Hirdetés

Ez szinte már a földi pokol, újabb borzasztó előrejelzés érkezett

Nap Híre portré Nap Híre

A borzasztó jelenség neve Cerberus, és sokat elárul, hogy az ókori mitológiából ismert háromfejű kutyáról kapta, amely az alvilág kapuját őrizte.

Arról már írtunk korábban, hogy több tucat melegrekord dőlt meg Szibéroában, ugyanis a régión a meteorológusok szerint egy szélsőséges hőhullám haladt át. Több helyen 30-39 fok közötti hőmérsékletet mértek. Ez azért is különösen érdekes, mert SZibériáról legtöbbeknek a hó és a hideg jut eszébe. 

Olaszországban már korábban embertelen forróság miatt adtak riasztást, most újabb hírek érkeztek: Szardínia és Szicília szigetén negyven fok fölé emelkedik a hőmérséklet, de az ország többi részén is hőséggel kell számolni, még az éjszakai órákban is - írja az MTI.

Az afrikai Szahara-sivatag térségéből érkező időjárási frontot a szakértők Cerberusnak nevezték el az ókori mitológiából ismert háromfejű kutyáról, amely az alvilág kapuját őrizte.

Közben Afrikai levegő tart Magyarország felé is: egy anticiklon forró, afrikai levegőt sodor fölénk, a jövő hét közepére pedig 33-38 fokkal beköszönt az idei nyár eddigi legforróbb időszaka. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés