Hirdetés

Afrikai levegő tart felénk: Jön a nyár legforróbb időszaka

Garai Kitti portré Garai Kitti

A jövő hét közepén akár már 38 fok is lehet. 

Mint azt a naphire.hu is megírta, ezen a héten országszerte nagy viharokra kell számítani, mára például zivatarveszély és felhőszakadás miatt adtak ki riasztást több vármegyére is. Jelenleg Észak-északnyugat Európa felett egy jókora ciklon tanyázik, és ennek peremén érkezett hazánkba jelentős nedvesség. 

"A felhős, borongós időt szerdán már sok napsütés váltja, a csapadék ekkortól záporok, zivatarok formájában érkezik. A nagy változás pedig szombaton várható" - mondta a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

A változékony idő még péntekig kitart, gyakorlatilag bármikor, bárhol számíthatunk esőre, miközben a hőmérséklet 25-30 fok körül alakul. 

Szombattól aztán egy anticiklon forró, afrikai levegőt sodor fölénk, a jövő hét közepére pedig 33-38 fokkal beköszönt az idei nyár eddigi legforróbb időszaka.

A hétvégén és a jövő hét első napjaiban fokozatosan melegszik majd a levegő. Ráadásul az agronaptar.hu hosszabb elorejelzése szerint a hőhullám végét sem lehet látni, a július 8-20. közötti időszakba legfeljebb egy gyenge hidegfront „fér bele”. Száraz meleg lesz, a meteorológus úgy látja, a szombattól kezdődő időszakba legfeljebb egy-egy kisebb zápor, zivatar hozhat csapadékot - szúrta ki a lap. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés