Hirdetés

Halálos vírus szabadulhatott el Elon Musk majomagyvelő-kísérletei közben

Morvay Péter portré Morvay Péter

Aggódva figyeli az egész világ

Hivatkozás másolása

Vizsgálat indult Amerikában Elon Musk Neuralink programja ellen, veszélyes kórokozók terjesztése miatt.

Az amerikai közlekedési minisztérium közlése szerint az agyimplantátumokkal foglalkozó Neuralink nevű cég veszélyes kórokozókat terjeszthet a feltételezett illegális szállítás során - tudta meg a Yahoo.

Egy állatvédő szervezet tett bejelentést Pete Buttigieg közlekedési miniszternek, miután olyan e-maileket és egyéb dokumentumokat szereztek meg, amelyek a majmok agyából eltávolított implantátumok nem biztonságos csomagolására és szállítására utalnak. 

Ezek az implantátumok fertőző betegségeket hordozhattak, 

megsértve ezzel a szövetségi törvényt, állítja az álltavédő szervezet.

A közlekedési minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a hivatal alapos vizsgálatot indított az ügyben.

Elon Musk a Tesla mellett már a Neuralink miatt is aggódhat
Elon Musk a Tesla mellett már a Neuralink miatt is aggódhat YahooNews

„Biztosítani akarjuk, hogy a Neuralink telje mértékben megfeleljen a szövetségi előírásoknak, és megvédje a dolgozóit és a lakosságot a potenciálisan veszélyes kórokozóktól”

A Neuralink képviselői, beleértve Elon Muskot is, nem nyilatkoztak a vizsgálatról. 

Elon Musk ámokfutása a Twitternél is nagy zavart okozott, miután több lépésben is rengeteg embert kirúgottm, de mint arról beszámoltunk, kikötötte, csak egyetlen feltétellel mond le a Twitter vezetéséről.

A Neuralink olyan agyi implantátumot fejleszt, amely reményeik szerint segít majd újra járni tanulni a bénult embereknek, és más neurológiai betegségek gyógyításában is szerepet játszhat.

A kiszivárgott dokumentumokban az szerepel, hogy a megfelelő biztonsági intézkedések mellett szállított mintákban olyan kórokozók jelenlétét mutatták ki, mint például az

antibiotikumoknak ellenálló staphylococcus és a herpesz B vírus

Az állatvédők szerint ezek a kórokozók a fertőzött embereknél súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak, többek között véráramfertőzést, tüdőgyulladást és súlyos agykárosodást.

Ugyanakkor azt elismerik, hogy az állítólagos szabálytalanságok következtében nem történt kimutatható emberi fertőzés, de a Neuralink gyakorlata 

„komoly és folyamatos közegészségügyi kockázatot jelenthet”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés