Hirdetés

Szívszorító pillanatok a Dunánál: a két szörnyű baleset áldozataira emlékeztek

Nap Híre portré Nap Híre

A Hableány és a verőcei hajóbaleset áldozataira emlékeztek a személyhajósok.

Koszorúzással emlékezett a Hableány sétahajó tragédiájának áldozataira a Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége a tragédia helyszíne közelében, a Margit híd pesti hídfőjénél felállított emlékműnél szerdán.

A 27 áldozatot követelő szerencsétlenség mellett az idén májusban bekövetkezett verőcei hajóbaleset hét áldozatáról is megemlékeztek a szakmai szervezetek - tartalmazza a két szervezet közös, az MTI-hez eljuttatott közleménye.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő este a Facebook-oldalán jelentette be, hogy lezárult a 18 éves Balogh Daniella keresése, ugyanis megtalálták a hajótragédia utolsó áldozatának a holttestét.

"A Hableány sétahajó öt évvel ezelőtti tragédiája a magyar dunai hajózás történetének eddigi legsúlyosabb balesete. Bár a fél évtizeddel ezelőtt történtek és a mostani verőcei hajóbaleset nem összehasonlítható, arra azonban mindkét tragédia rávilágít, hogy a hivatásos hajósok mellett mindenkinek (...) szigorúan be kell tartania a vízi közlekedésre vonatkozó szabályokat" 

- idézték a közleményben Figler Zoltánt, a Személyhajósok Szövetségének főtitkárát.

Varga Zsolt, a Magyar Hajózási Országos Szövetség főtitkára arról szólt, a döntéshozóknak kiemelt felelősségük van abban, hogy a személyhajózással kapcsolatban olyan szabályokat alkossanak, amelyek maximálisan szem előtt tartják az utasok biztonságát is.

A kommüniké szerint Varga Zsolt ezzel arra utalt, hogy a két hajósszervezet szerint a Fővárosi Közgyűlés által legutóbb elfogadott Duna-parti építési szabályzat kikötőbezárásokra vonatkozó passzusa komoly közlekedésbiztonsági veszélyeket rejt magában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés