Hirdetés

Dühöngenek a nézők: megnyerették Ukrajnával az Eurovíziót

 portré

Míg az ukrán elnök ujjong, a nézők óriásit csalódtak a verseny tisztaságában, szerintük politikai döntés született.

Dühöng az internet népe, az idei versenyt jelentősen beárnyékolta, hogy szombaton az ukrán Kalush Orchestra nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált. A Reuters úgy tudja, hogy az ukrán katonák örömmel nézték, ahogy országuk megnyerte a versenyt – és azt mondták, hogy dalversenyen, hanem Putyinnal szemben is győzni fognak - írta a The Guardian.

Zelenszkija gratulált a Kalush Orchestrának: Bátorságunk lenyűgözi a világot, zenénk meghódítja Európát! Jövőre Ukrajna ad otthont az Eurovíziónak! – mondta boldogan Volodimir Zelenszkij - „Mindent megteszünk azért, hogy egy napon a jelenleg ostromlott Mariupol kikötővárosban rendezzük meg a versenyt. A Szabad, békés, újjáépített ukrán Mariupolban!”

Bezzeg a dalfesztivál nézői a tévék előtt előtt sokkot kaptak az eredményhirdetés során. Az Eurovízió hivatalos Facebook-oldalán pedig hangot is adtak a kommentelők az elégedettlenségüknek - vette észre a Blikk. "Ez k*rvára csak a politikáról szól! Ez az esemény soha nem szólt a zenéről, de most még kevésbé bármilyen előadásról. Hihetetlen. Talán előre Ukrajnának kellene adni a labdarúgó-világbajnokság kupáját! "- írta az egyik hozzászóló felháborodva.

- Ez az utolsó év, amikor ezt nézem. Eurovíziós POLITIKAI verseny! - írta egy másik hozzászóló, amit később egy kiegészített véleményével: "A politika NEM tartozik az Eurovízióra. Ennek már semmi köze a zenéhez. Kár, hogy a világ politikai helyzete ennyire befolyásol egy zenei versenyt.

De kiborult a bili az Ukrajnát fegyverekkel segítő lengyeleknél is, akik nehezményezték, hogy a segítség dacára egyetlen pontot sem kaptak az ukrán zsűritől. "Szeretnénk megköszönni az ukrajnai zsűritagoknak a Lengyelországnak adott 0 pontot!!! SZÉGYEN!!! Csak az ukránokat sajnálom a zsűrijük viselkedéséért... POLITIKA! "- írta az egyik lengyel a Facebookon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés