Hirdetés

Drámai pillanatok a tévéstúdióban: miért ájulnak el sokan élő adásban?

Morvay Péter portré Morvay Péter

Az elmúlt hetekben többen is átéltek hasonló nehéz helyzetet, mint amilyenbe Kis-Benedek József került tegnap az ATV élő adásában. 

Szakemberek szerint az élő adás okozta stressz és a stúdióban jelentkező hőség valamint levegőhiány okozhatja az olyan ájulásokat, amelyeknek nincs konkrét orvosi oka.

A 74 éves biztonságpolitikai szakember szerencsére azóta jobban van, miután tegnap a műsorvezető sietett az élő adásban a segítségére.

Az időközben érkezett friss hírek szerint Kis-Benedek József alapos kórházi kivizsgáláson esett át, ahol megállapították, hogy az eset során nem sérült meg.

Mint arról beszámoltunk, nemrég a CBS élő adásában lett rosszul a csatorna egyik sztárja.

A Los Angeles-i időjárásjelentő, Alissa Carlson Schwartz nem csak elájult, de az interneten villámgyorsan elteredt felvételek szerint a fejét is beütötte a stúdió aszalba. 

Schwartz a kórházból megköszönte a sok támogató üzenetet, és megnyugtatott mindenkit, hogy már sokkal jobban van. 

Elmondta, hogy örül, mert az orvosok szerint nem egy korábbi szívproblémája miatt következett be az ájulása, hanem valószínűleg hőség és a levegőhiány miatt lett rosszul a stúdióban.

"Rendbe fogok jönni!"

- üzenete a követőinek. 

A napokban hasonló sokkoló pillanatokat élt át egy kolumbiai élő adás műsorvezetője is, miután a műsor másik házigazdája, 

a 35 éves Elianis Garrido ájultan zuhant le a székről.

a Lo Sé Todo (Mindent tudok) című tévéshowban az állami tulajdonú Canal 1 kolumbiai csatornán.

Elianis a felvételek tanusága szerint előbb az arcát fogja, miközben a társműsorvezető beszél, majd hirtelen a padlóra zuhan.

A képeken látszik, hogy a stúdióban többen a segítségére siettek, mielőtt reklámszünetre váltottak volna.

A műsorvezetőt kórházba szállították, de ott nem állapítottak meg krónikus betegséget. A rosszullétet feltehetően a hirtelen időjárásváltozás okozta.

Tavaly nyáron az akkori brit miniszterelnök, Liz Truss is drámai helyzetbe került, amikor egy tévévita során a műsorvezető, Kate McCann rosszul lett.

A felvételen csak a kormányfő döbbent reakciója látható,

"Ó, Istenem" 

- mondta Truss, mielőtt az adás elkapcsolt volna.

A műsorvezető perceken belül jobban lett, de az orvosok azt tanácsolták, hogy ne folytassa az adást.

Egy amerikai műsorvezető-modell, Wndy Willams pedig egy halloweeni showműsorban lett rosszul, szintén élő adásban, de hamarosan ő is jobban lett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés