Hirdetés

Drámai fordulat állt be Robert Fico állapotában

Nap Híre portré Nap Híre

Négy nap küzdelem után Szlovákia miniszterelnöke túljutott az életveszélyen.

Ahogy arról írtunk: Szlovákia ismét átlépett egy olyan határt, amiről az állampolgárai sose gondolták volna, hogy lehetséges. 2018-ban Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolása sokkolta az országot, aki a munkájáért a saját és a menyasszonya, Martina Kusnírová életével fizetett. Hat évvel később, 2024. májusában pedig a miniszterelnök Robert Fico ellen kíséreltek meg merényletet elkövetni

A politikusra egy kihelyezett kormányülést követően lőttek rá, amikor épp kezet fogni készült valakivel. A sérülései rendkívül súlyosnak tűntek, mert Pozsony helyett a közeli Besztercebányára szállították, majd több mint három órán keresztül műtötték. A politikai paletta ellenzéki szereplői a merénylet után azonnal azt kezdték kommunikálni, hogy véget kell vetni a végzetes megosztottságnak. 

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben – közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter az MTI szerint. Kalinák azt mondta, hogy „egyelőre elmúltak a legrosszabb félelmek”, ugyanakkor a politikust egyelőre nem szállítják el a besztercebányai kórházból.

Mint ismert, Robert Ficóra közvetlen közelről ötször lőtt rá támadója, egy 71 éves szélsőjobbos körökben mozgó nyugdíjas író, találat érte a mellkasát és a kezét is.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés