Hirdetés

Riadót fújtak a hatóságok, varázsgombával megspékelt gumicukrot hívtak vissza a forgalomból

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ausztrália visszahívott két varázsgombás gumicukor terméket, amelyek miatt több ember kórházba került olyan tünetekkel, mint "zavaró hallucinációk" és "tartós hányás".

Egy sor közegészségügyi figyelmeztetésben intették óva az embereket az Uncle Frog's Mushroom Gummies fogyasztásától, mivel egyes fogyasztók "váratlan mérgezést tapasztaltak" - írja a BBC.

A jelentett tünetek között szerepel még a görcsszerű rohamok, szorongás, álmosság vagy eszméletvesztés és erős szívdobogás.

A kórházi kezelések országos szintűek voltak, és a hatóságok most azt vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a kiváltott reakciókat.

A dél-ausztráliai kormány közölte, hogy a hónap elején egy tizenéves fiatalt találtak "eszméletlen állapotban", miután több gumicukrot is elfogyasztott. "Kezelést kapott, és mostanra felépült" - áll a közleményben.

Más államokban is voltak kórházi esetek, köztük Új-Dél-Walesben.

"Folyamatban van a vizsgálat, hogy kiderítsük, pontosan mit is tartalmaznak ezek a termékek. Nyomatékosan ajánljuk, hogy az emberek ne fogyasszák [őket]" - mondta Dr. Darren Roberts, az NSW Méreginformációs Központ orvosigazgatója szerdai nyilatkozatában.

Az Uncle Frog's honlapja - amelyet ideiglenesen leállítottak - korábban úgy reklámozta a céget, mint egy Byron Bay-i székhelyű vállalkozást, amely "speciálisan összeállított" gumicukrokat kínál, amelyek célja az "általános jólét elősegítése".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés