Hirdetés

Donald Trump egetrengető győzelmet aratott Dél-Karolinában

Nap Híre portré Nap Híre

Rekordrészvétel mellett Donald Trump korábbi elnök győzelmét hozta a Republikánus Párt előválasztása Dél-Karolina államban.

Az Egyesült Államok délkeleti államában tartott választáson a szavazatok csaknem 99 százalékának összesítése alapján Donald Trump 59,79 százalékot, míg Nikki Haley, az állam korábbi kormányzója 39,52 százalékot ért el.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Donald Trump ezzel megszerezte az állam összes delegáltját az országos elnökjelölő konvencióra, ami azt jelenti, hogy közelebb került a hivatalos republikánus elnökjelöltséghez. Dél-Karolina államban összesen mintegy 750 ezer szavazatot adtak le az előválasztáson résztvevők, ami az előválasztások rendszerének bevezetése, 1980 óta a legnagyobb részvételt jelenti.

Donald Trump dél-karolinai választási központjában, Columbiában szombat este támogatói előtt úgy fogalmazott, hogy "15 percig ünnepelhetünk, de utána vissza kell térni a munkához", amivel utalt a következő másfél hét folytatódó előválasztási folyamatára. A volt elnök ellenfelével, Nikki Haley-vel kapcsolatban egy szombat esti másik nyilatkozatban úgy fogalmazott, nem nagyon figyeli őt, és "abban sem biztos, hogy igazán versenyben van még". Hozzátette, hogy már Joe Biden hivatalban lévő elnök legyőzésére összpontosít.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés