Hirdetés

Trump ledobta a bombát, meglepő neveket tartalmazó alelnökjelölti listát adott ki

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Donald Trump volt elnök kedden elismerte, hogy legalább öt magas rangú republikánus és egy volt demokrata szerepel a lehetséges alelnökjelöltjei listáján - köztük Ron DeSantis floridai kormányzó és Tulsi Gabbard, a demokraták egykori előválasztási jelöltje. 

A Republikánus Párt elnökjelölt-aspiránsa megerősítette szűkített listáját, miután Laura Ingraham, a Fox News műsorvezetője a skóciai Greenville-ben tartott városházi rendezvényén rákérdezett a listán szereplőkre - írja a New York Post.

A riporter által felsorolt nevek között szerepelt többek között Gabbard, DeSantis, Tim Scott szenátor, Byron Donalds képviselő, Vivek Ramaswamy biotechnológiai vállalkozó és Kristi Noem dél-dakotai kormányzó is. Majd megkérdezte, "mindannyian rajta vannak a szűkített listáján?".

Erre a volt elnök azt válaszolta, hogy "Igen. Mindannyian ott vannak. Mindig azt mondom, hogy józan ésszel rendelkező embereket akarok [magam mellé], mert annyi minden történik ebben az országban, aminek nincs értelme".

A 77 éves Trump kifejtette, hogy az "első tulajdonság", amit bármelyik potenciális jelöltben keres, az az, hogy jó elnök legyen, mert ha valami történne vele, akkor olyasvalaki kell, aki nagyszerű elnök lesz és pótolni tudja majd.

Hozzátette, hogy a választókat elsősorban az érdekli, hogy ki van a lista élén, nem pedig az, hogy ki az indulótársa. "Az egyetlen dolog, ami mindig meglep, hogy [a választók számára] az alelnökválasztásnak egyáltalán nincs jelentősége" - mondta Trump. "Úgy tűnik, hogy csak az számít, hogy ki az elnök".

Azt ugyanakkor elismerte, hogy olyan alelnökjelöltet szeretne, aki növeli a választók bizalmát az irányában.

Ami a volt elnök utolsó republikánus előválasztási ellenfelét - Nikky Healy volt dél-karolinai kormányzót - illeti, Trump azt mondta, hogy "körülbelül három hónappal ezelőtt elintézte, hogy ne legyen ott a 2024-es általános választási listán".

Januárban Trump egyébként már beszélt arról, hogy eldöntötte, ki lesz az alelnök-aspiráns, ha megnyerné a republikánus elnökjelöltséget, ám akkor nem volt hajlandó elárulni, hogy ki az. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés