Hirdetés

Amerika sokkban: Trump kulcsterületeken előzte meg Bident

Nap Híre portré Nap Híre

A legfrissebb számok szerint hatalmas lemaradásban van Joe Biden Donald Trumphoz képest.

Egyre több amerikai látja sokkal rátermettebbnek a kormányzásra Donald Trump volt amerikai elnököt, a felmérések szerint több területen is megelőzi a jelenlegi elnököt, például a bevándorlásban és a gazdaságpolitikai kérdésekben is.

Az NBC News által végzett közvéleménykutatásból kiderült, hogy a választól 57 százaléka Trumpot jobbnak gondolja a bevándorlás kezelésében, míg Bidenről a megkérdezettek mindössze 22 százaléka mondja el ugyanezt. Ráadásul 22 százalékponttal több választó mondja azt, hogy a gazdaság területén is jobban bízik a volt elnökben, mint a jelenlegiben. Sőt, jobbnak vélik Trumpot a bűnöldözésben és az erőszak megállításában is - írja a Portfolio.

A kérdőívben rákérdeztek a két politikus személyes rátermettségére is, ebből pedig kiderült, hogy a választók Joe Biden mentális és fizikai állapotát rosszabbra értékelték, mint Donald Trumpét.

Az elemzésben kiemelték azt is, hogy Bidenről kritikus fontosságú társadalmi rétegekben morzsolódtak le a támogatók: a latinóknak csak a 35 százaléka elégedett az elnökségével, míg a 18 és 24 év közöttiek csupán 29, illetve a pártfüggetlenek 27 százalékára igaz ugyanez. 

A kutatás szerint a jelenlegi elnök magának tudhatja majd a fekete szavazók többségét (75 százalék), de a legnépszerűbb a nők (50 százalék) és az egyetemi diplomával rendelkező amerikaiak (52 százalék) körében. Ezzel szemben Trump az egyetemi végzettséggel nem rendelkező fehérek esetében (62 százalék) és a férfiak (56 százalék) a legnépszerűbb.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés