Hirdetés

Demjén Ferenc: "nem álmodtam világsikerről, csak zenélni akartam"

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Demjén Ferenc 60 éve csapott először a húrok közé, azóta pedig a legnagyobbak közé került. Bár elmondása szerint nem voltak soha nagy vágyai az életben, nem akart világhírű zenész lenni, egyszerűen csak zenélni akart és ma is csak ennyire vágyik.

A 75 éves legenda a Borsnak adott friss interjújában úgy fogalmazott, bár biztosan lehetett volna világszerte ismert zenész, de ő mégis boldog volt attól a tudattól, hogy szűkebb pátriájában 10 millióan fújják kívülről a dalait. Hozzátette: a közönség megszerette, és ő is megszerette őket, majd szép lassan arra is rászoktatta magát, hogy jól érezze magát a színpadon.

Világ életemben azt vallottam, hogy az embernek a lehetőségein belül kell gondolkodnia. Ezért nem is fáj és nem is fájt soha, hogy nem ismerik a nevem világszerte. Amikor fiatal voltam, nem volt meg a lehetősége annak, hogy meghódítsam ezt a bolygót, így igyekeztem abból kihozni a maximumot, ami adódott

– mesélte a zenész, majd kiemelte, soha nem agyalt azon, hogy mi lett volna ha, hiszen olyan hamar népszerű lett Magyarországon, hogy gyorsan hozzá kellett szoknia ahhoz, hogy a közönség a tenyerén hordozza, így soha nem lehetett oka panaszra.

A Kossuth-díjas zenész ugyanakkor elmondta azt is, hogy korábban nem kevés düh volt benne a külföldi koncertek alkalmával, ahol látták azt a szabadságot, amire itthon igy vágytak. "Aztán persze hazajöttünk és zenéltünk tovább, mert ez volt a mi utunk és ez ma is" – jelentette ki Demjén Rózsi, aki végül a mai fiataloknak is üzent néhány mondatot: 

Becsüljék meg a szabadságot és ne kívánják vissza a múltat, mert az bizony rengeteget vett el tőlünk és azok, akik ezt tették, azok az eszmék most is itt mocorognak körülöttünk. Egy a megoldás: egyszerűen csak nem oda kell állni!

– fogalmazott bölcsen a legenda. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés