Hirdetés

Emberek milliói szorítottak a TikTok-on megismert fiatal énekesnőnek, de a rák megnyerte a harcot

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Harmincegyéves korában elhunyt Cat Janice amerikai énekesnő, aki a TikTok-on szerzett hírnevet magának. A fiatal sztár súlyos beteg volt, évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Janice-nél – aki a Dance You Outta My Head című dalát a hospice-ellátása alatt adta ki –, 2022 márciusában diagnosztizáltak szarkómát, egy ritka csont- és lágyrészrákot.

Elárulta, hogy a kezelés alatt a zenéjének jogait hétéves fiára, Lorenre ruházta át, hogy a halála után is támogatni tudja a gyermekét – írja a BBC.

Az énekesnő családja kiemelte, „örökké hálásak a szeretetért”, amit az emberektől kaptak.

„Cat látta, hogy a zenéje olyan helyekre jutott el, amelyekre nem számított, és most már nyugodtan pihenhet abban a tudatban, hogy a zenéjén keresztül továbbra is gondoskodni fog a fiáról”

– áll a közleményben. „Ez nem lett volna lehetséges nélkületek”.

Fotó: instagram.com/catjanice

Janice Dance Otta My Head című száma az év első hetében jelent meg és a TikTok Billboard Top 50-es listájának élén állt, majd a Billboard Dance Top 10-es listájára is bekerült.

A klipjét 57 millióan nézték meg az interneten.

Janice (Catherine Ipsan) tinédzserként kezdett zenét írni és producerkedni, első dalát a 20-as éveiben adta ki.

A betegsége diagnosztizálása után a közösségi médiában folyamatosan tájékoztatta követőit a kezeléséről.

Négy hónappal később, a műtét, a kemoterápia és a sugárkezelés után Janice-nek azt mondták, hogy rákmentes – de a betegség 2023 júniusában visszatért a tüdejébe.

„Örömöt okozni”

Hivatkozás másolása

Az énekesnő január elején osztotta meg a TikTok-oldalán, hogy sokkoló hírt kapott az orvosaitól, mégpedig azt, hogy a rák győzelemre áll a szervezetében.

„Keményen küzdöttem, de a szarkóma keményebb volt. A fiamra irattam a zenéim jogait. És szeretnék még egy dalt kiadni a születésnapom előtt. Azt akarom, hogy az utolsó dalom szórakozást és örömet adjon” – fogalmazott.

„Ez minden, amit a rákkal folytatott harcom során akartam”.

Egy másik videófrissítésben elmondta követőinek, hogy a daganatai gyakorlatilag egyik napról a másikra megháromszorozódtak.

Mint mondta, dalait a fiaira hagyja és arra biztatta a követőit, hogy hallgassák és töltsék le a zenéit, hogy segítsenek a gyermeke anyagi jövőjét biztosítani.

A Washington DC-ből származó Janice a New York Times szerint utolsó heteit otthon, a családja körében töltötte.

Férje, Kyle Higginbotham azt mondta, reméli, hogy zenei karrierjére nem csak úgy fognak emlékezni, mint egy „szomorú történetre”. „Nem csak arról van szó, hogy egy lány csinált egy dalt, mert rákban haldoklott. Cat egy igazi művész, és élete minden percét beleölte, egészen a végéig”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés