Hirdetés

Ebben a vármegyében elszabadultak az erőszakos bűnözők - itt a legújabb bűnözési térkép

Nap Híre portré Nap Híre

2018 óta nem regisztráltak ugyanis annyira sok bűncselekményt, mint tavaly.

Területileg óriási különbségek mutatkoznak azt illetően, hol, mekkora mértékben nőtt a bűnelkövetések száma az országban. Ha az összes bűnelkövetés számait nézzük, akkor Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében például teljességgel kilőttek a bűnesetek. Azok száma ugyanis egyetlen év alatt, 2022-2023 között 40 százalékkal emelkedett. 5525 eset helyett tavaly már 7748 esetet regisztráltak. 

Ugyancsak magas, 28 százalékos emelkedést láthatunk Hajdú-Bihar vármegyében, ahol az esetszámok 5608-ról 7159-re ugrottak. De dobogós esetszám-emelkedés volt megfigyelhető Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is, ahol alapvetően is nagyon magas bázisról, 12852-ről 15108-ra emelkedett a bűncselekmények elkövetésének a száma, ami arányaiban 17 százalékos emelkedés.

10 százalék felett nőtt még a bűnelkövetések száma Pest, Komárom-Esztergom, Vas, Tolna, és Csongrád-Csanád vármegyékben is, miközben például érdemi változás Budapesten nem volt, akárcsak Heves vármegyében sem. Az érme másik oldalán viszont Nógrád megyében jócskán, 14 százalékkal csökkent az elkövetések száma, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is 9, míg Győr-Moson-Sopronban 6 százalékkal estek vissza ezek a számok - írja a Pénzcentrum

A testi sértéseket tekintve Baranya vármegyében összességében 18 százalékkal jelentettek több esetet 2023-ban, 2022-höz képest. A második helyen holtversenyben Veszprém és Bács-Kiskun végzett egyaránt 13-13 százalékos esetszám-emelkedéssel. A dobogó harmadik fokán Pest vármegye állt 8 százalékos változással. 

A lista másik oldalán viszont óriási zuhanással Győr-Moson-Sopron vármegye található, itt a testi sértések száma 43 százalékkal esett vissza.

A lopások számában országosan átlagosan 5 százalékos emelkedés volt megfigyelhető, de az átlagnál jóval nagyobb mértékben, 37 százalékkal nőtt a lopások száma Hajdú-Bihar vármegyében. A második helyen Pest vármegye futott be, 20 százalékos esetszám-növekedéssel, amit a harmadik helyen 17 százalékos megugrással Tolna vármegye követett. De legalább 10-15 százalékos emelkedést regisztráltak Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Heves és Békés vármegyében is. Ehhez képest a 2023-ban meglepően jól teljesítő Nógrád megyében a lopások 20 százalékkal csökkentek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés